Viies võim

Viies võim

The Fifth Estate

2h 8min  |  Draama  |  Kinodes alates: 18.10.2013

VIIES VÕIM ("The Fifth Estate") on tõsielusündmustel põhinev dramaatiline põnevik, mille keskmes on 21. sajandil ühe enim kõneainet pakkunud organisatsiooni - Wikileaksi - meeskonna püüdlused tuua avalikkuse ette võimukandjate ebaseaduslik tegevus ja valitsev korruptsioon. Pannes aluse uuele ajajärgule, mille märksõnadeks on valgust kartvate saladuste paljastamine, plahvatusohtlike uudiste lekitamine ja salastatud informatsiooniga hangeldamine, muutis WikiLeaks maailma igaveseks. Wikileaksi alusepanija Julian Assange´i rollis Benedict Cumberbatch ("Star Trek - Otse pimedusse", telesari "Sherlock").

Lugu saab alguse kui WikiLeaksi alusepanija Julian Assange (Benedict Cumberbatch) ja tema kolleeg Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) ühendavad jõud, et võimueliiti salaja jälgima asuda. Nappide rahaliste vahenditega loovad mehed veebikeskkonna, mille kaudu saab anonüümselt jagada salastatud andmeid ja dokumente, eesmärgiga tuua päevavalgele valitsuste ja suurettevõtete hämarad teod. Peagi avaldab WikiLeaks rohkem põrutavaid uudiseid kui traditsioonilised meediakanalid kokku.

Kui Wikileaksi meeskond saab enda valdusesse USA suurima salastatud luuredokumentide kogu, tekib meest vahel tõsine vastasseis küsimuses, mis on vabas ühiskonnas saladuste varjamise - või nende avalikustamise - hinnaks.

Josh Singeri stsenaariumi aluseks on Wikileaksi endise kaastöötaja Daniel Domscheit-Bergi mälestuseraamat „WikiLeaksi telgitagused. Maailma kardetuimat veebilehte tegemas” (eesti keeles ilmunud 2011) ja „WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy” (autorid David Leigh ja Luke Harding).

Osades: Benedict Cumberbatch (“Star Trek: Otse pimedusse”, telesari “Sherlock”), Daniel Brühl (“Vääritud tõprad”, "Good Bye Lenin!") ja Anthony Mackie ("Veri, higi ja pisarad", "Piinakamber"), David Thewlis (""), Alicia Vikander ("Anna Karenina", "Kuninglik armulugu"), Peter Capaldi ("Telgitagused"), Carice van Houten, Dan Stevens, Moritz Bleibtreu, Stanley Tucci ja Laura Linney.


Levitaja: ACME FILM OÜ
Lavastaja: Bill Condon
Osatäitjad: Benedict Cumberbatch, Jamie Blackley, Daniel Brühl


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid