Päevade vaht

Päevade vaht

Mood Indigo / L'écume des jours

2h 5min  |  Draama, Romantika, Fantaasia  |  Kinodes alates: 09.08.2013

NB! Prantsuse keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega!

PÄEVADE VAHT on Boris Viani samanimelisel kultusromaanil (pr. k "L'écume des jours", eesti keeles ilmunud 2001) põhinev fantaasiaküllane armastuslugu, mille autoriks on alati ülioriginaalne Michel Gondry ("Uneteadus", "Karge meele igavene sära"). Peaosades kaks kaasaja kinopubliku prantslastest lemmikut Audrey Tautou ("Amélie") ja Romain Duris ("Südametemurdja"), kõrvalrollides Gad Elmaleh ("Hindamatu") ja Omar Sy ("1+1").

Rikkurist playboy Colin (Romain Duris) elab väga mõnusat elu: raha on tal nagu tatart, ta armastab oma ihuteenri ja -koka Nicolas' (Omar Sy,"1+1") valmistatud roogi, klaverokteili (tuletis klaverist ja kokteilist, Viani leiutatud sõna) ja oma sõpra Chicki (Gad Elmaleh). Ühel päeval kohtub Colin Chloéga (Audrey Tautou, "Amélie"), nad armuvad ja abielluvad. Elu on lill. Ootamatult tekib Chloél kummaline tervisehäda..

PÄEVADE VAHT on ülioriginaalse Michel Gondry loodud mänguliselt fantaasiaküllases maailmas lahti rulluv armastuslugu. See on maailm, kus armunud lendavad kohtingule roosal pilvetupsul ning tantsivad lagedel. Maailm, kus on korterid, mille koridorides elab päike ning kassid ja hiired on südamesõbrad. Inimeste rinnus puhkevad õitsele lilled ning südamesoojus on võimeline summutama ka kõige ohtlikumad relvad.

PÄEVADE VAHT oli tänavuse Karlovy Vary filmifestivali avafilmiks ning linastus ka Tartu armastusfilmide festivali tARTuFF programmis.

Peaosades on Romain Duris ("L'auberge espagnole", "Südametemurdja", "Populaarne tüdruk") ja Audrey Tautou ("Amélie", "Hindamatu", "Da Vinci kood", "Coco enne Chaneli"). Teistes osades Gad Elmaleh (“Südaöö Pariisis”, “Hindamatu”), Aïssa Maïga (“Pariis, ma armastan sind”, “Varjatud”) ja Omar Sy (“1+1”).


Levitaja: ACME FILM OÜ
Lavastaja: Michel Gondry
Osatäitjad: Audrey Tautou, Romain Duris, Omar Sy, Gad Elmaleh, Charlotte Le Bon


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.