Monumendimehed

Monumendimehed

The Monuments Men

1h 58min  |  Draama, Seiklus, Ajalugu, Sõda  |  Kinodes alates: 14.02.2014

MONUMENDIMEHED on George Clooney lavastatud hoogne ajalooline seiklusfilm, milles põimuvad linalugude “Oceani 11 – kõrged panused” ja “Räprane tosin” parimad elemendid. Kesksetes rollides Oscari-võitjad George Clooney, Matt Damon, Jean Dujardin ja Cate Blanchett, lisaks teevad kaasa John Goodman, Bill Murray ja paljud teised.

MONUMENDIMEHED põhineb tõestisündinud lool, mille keskmes on teadaolevalt suurim aardejaht inimkonna ajaloos. Nimelt pannakse Teise maailmasõja lõppjärgus kokku üsnagi eriskummaline rühm, mis ei koosne sedapuhku eriväljaõppega dessantväelastest, vaid hoopiski kunstiajaloolastest ja muuseumidirektoritest ja kuraatoritest, kellele Ameerika Ühendriikide president usaldab vägagi vastutusrikka ülesande: minna Saksamaale, et leida Hitleri käsul röövitud hindamatud kunstiteosed ning tagastada need nende õigusjärgsetele omanikele.

Tegemist on pealtnäha ilmvõimatu missiooniga, sest tagaotsitavad šedöövrid paiknevad sügaval vaenlase tagalas ning Kolmanda Reichi viimetel päevadel võib taganevale saksa armeele iga hetk saabuda käsk taiesed hävitada. Kuidas tulevad selle ülesandega toime mehed, kes on rohkem tuttavad Michelangelo töödega, kui granaatide ja kuulipildujatega? Kartmatud “monumendimehed” leiavad end keset sõjamöllu ning riskivad eluga, et päästa inimkonna suurimaid kultuuriväärtusi.



Grant Heslovi ja George Clooney kirjutatud stsenaarium põhineb Robert M. Edseli raamatul “Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History”. Filmi lavastajaks on George Clooney (“Märtsi iidid”, “Head õhtut ja õnn kaasa”).

Osades: kahekordne Oscari võitja George Clooney (“Järeltulijad”), Oscari võitja Matt Damon (“Bourne’i ultimaatum”), John Goodman (“Argo”), Oscari nominent Bill Murray (“Tõlkes kaduma läinud”), Oscari võitja Cate Blanchett (“Aviaator – valguses ja varjus”), Oscari võitja Jean Dujardin (“Artist”), Bob Balaban (“Kuutõusu kuningriik”), Hugh Bonneville (“Downton Abbey”) ja paljud teised.


Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ
Lavastaja: George Clooney
Osatäitjad: George Clooney, Matt Damon, Jean Dujardin, Cate Blanchett, John Goodman, Bill Murray, Sam Hazeldine


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.