Timon Ateenast - National Theatre Live

Timon Ateenast - National Theatre Live

Timon of Athens

3h 0min  |  Teater  |  Kinodes alates: 01.11.2012

Timon Ateenast

William Shakespeare’i näidend

Toimumisaeg: neljapäev, 1. november 2012

Kestus: 3 tundi koos sissejuhatuse ja ühe 20-minutilise vaheajaga

Shakespeare’i raiskamist, võlakoormat ja laostumist käsitlevas mõistujutus, mille tunnustatud näitekirjanik kirjutas kahasse Thomas Middletoniga, kehastab peaosa Simon Russell Beale.

National Theatre’i otseülekandena kinodes kõikjal üle maailma.

Timonit, rikaste ja mõjuvõimsate sõpra, kaunite kunstide toetajat ja helde käega võõrustajat, ümbritsevad muidusööjad ja lipitsejad. Ta loobib oma vara liigagi lahke käega paremale ja vasakule, kuid kui avastab, et kullakirstud on tühjaks saanud, kinnitab oma truule teenrile, et kõik saab korda.

Timon pöördub sõprade ja kaaskondlaste poole, kuid aitamise asemel jätab iga viimane kui üks neist vaese mehe tühjade kätega. Oma viimase, kättemaksust kantud suurejoonelise vastuvõtu järel saab Timonist nii vaimselt kui füüsiliselt erak, kes elatub piskust ja neab moraalselt allakäinud Ateenat.

Independent nimetas Simon Russell Beale’i „oma põlvkonna mõjukaimaks teatrinäitlejaks“. Tema viimase aja näitlejatööde nimistusse kuuluvad National Theatre’i „London Assurance“, „Palju kära ei millestki“ ja „Kollaborandid“ - John Hodge’i Olivier’ auhinna nominendina üles seatud uuslavastus, kus Beale portreteerib Stalinit.

Osatäitjad Martin Chamberlain, Jason Cheater, Stavros Demetraki, Paul Dodds, Deborah Findlay, Ciaran McMenamin, Simon Russell Beale, Nick Sampson

Lavastaja

Nicholas Hytner

Kunstnik

Tim Hatley

Valguskunstnik

Bruno Poet


Levitaja: London National Theatre
Lavastaja: Nicholas Hytner
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.