Pilveatlas

Pilveatlas

Cloud Atlas

2h 52min  |  Draama, Ulmefilm, Müsteerium  |  Kinodes alates: 30.11.2012

Tunnustatud filmitegijate, Lana Wachowski, Tom Tykweri ja Andy Wachowski võimas ja inspireeriv draama „Pilveatlas“ uurib seda, kuidas üksikelude teod ja nende tagajärjed mõjutavad üksteist läbi mineviku, oleviku ja tuleviku.

Selles loos põimuvad omavahel dramaatiliselt märul, müsteerium ja romantika, kui üks hing vormitakse tapjast kangelaseks ning vaid üks heategu kandub üle sajandite edasi, et ärgitada revolutsiooni kauges tulevikus.

Tähtederohket rahvusvahelist osatäitjate seltskonda juhivad Oscari-võitjad Tom Hanks („Philadelphia“, „Forrest Gump“) ja Halle Berry („Koletise ball“). Neile sekundeerivad Oscari-võitja Jim Broadbent („Iris“), Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, James D’Arcy, Xun Zhou, Keith David, David Gyasi, Oscari-võitja Susan Sarandon ja Hugh Grant. Iga osatäitja esineb mitmes rollis ning lugu liigub ajas ringi.

Filmi kohandasid kinolinale ja lavastasid Lana Wachowski, Tom Tykwer ja Andy Wachowski. Wachowskite eelmine tiimitöö stsenaristide ja lavastajatena oli revolutsiooniline „Matrixi“ triloogia. Tom Tykwer võitis Spiriti auhinna ja kandideeris BAFTA-le filmi „Lola jooks“ lavastaja ja stsenaristina. Hiljem on tema lavastajakäe alt tulnud mitmeid auhindu võitnud „Parfüüm: Ühe mõrva lugu.“

„Pilveatlas“ põhineb David Mitchelli tunnustatud bestselleril ning selle produtsendid on kahekordne Oscari nominent Grant Hill („Peenike punane joon“, „Elupuu“), kolmekordne BAFTA nominent Stefan Arndt („Valge pael“, “Hüvasti, Lenin!“ ja „Lola jooks“), Lana Wachowski, Tom Tykwer ja Andy Wachowski.


Levitaja: ACME FILM OÜ
Lavastaja: Andy Wachowski, Tom Tykwer, Lana Wachowski
Osatäitjad: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Jim Sturgess
Links: Facebooki lehekülg, Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid