Lincoln

Lincoln

2h 29min  |  Draama, Ajalugu, Biograafia, Sõda  |  Kinodes alates: 25.01.2013

* 12 Oscari nominent, sh parim film, režissöör (Steven Spielberg), stsenaarium, meespeaosa (Daniel Day-Lewis), meeskõrvalosa (Tommy Lee Jones), naiskõrvalosa (Sally Field), filmimuusika, operaatoritöö, montaaž, kunstnikutöö, kostüümid ja heli!

* Kuldgloobuse võitja - parim meespeaosa (Daniel Day-Lewis)

Meisterlavastajast kahekordne Oscari laureaat Steven Spielberg ja meie ajastu üheks parimaks näitlejaks peetav kahekordne oscari laureaat Daniel Day-Lewis ühendavad esmakordselt jõud, et tuua kinopublikuni maailma ajaloo ühe märkimisväärseima isiksuse ning ühe kuulsaima Ameerika Ühendriikide presidendi kireva elu viimased neli kuud.

"Lincoln" on žanri poolest pigem pingeline põnevik, kui kümnendeid kattev eluloofilm ning selle keskmes on Lincolni ja tema kabinetti kuuluvate mõjuvõimsate tegelaste vahel puhkenud terav konflikt, mis on tingitud Lincolni soovist teha lõpp neli aastat põhja- ning lõunaosariikide vahel armutult möllanud kodusõjale. Tuleb langetada ülitähtsaid otsuseid ning neid ei ole võimalik langetada valusate ohvriteta. Samas on sõna otseses mõttes arvel iga viimne kui minut ja sekund... Ameerika Ühendriikide edasine saatus on kaalukausil ning ei ole teada, kuhu see lõpuks kalduda võib.

Nimiosas Daniel Day-Lewis ("New Yorgi jõugud", "Veri hakkab voolama"). Teistes osades Joseph Gordon Levitt ("Pimeduse rüütli tagasitulek"), Tommy Lee Jones ("JFK", "Ei ole maad vanadele meestele"), James Spader ("Boston Legal"), David Strathairn ("Bourne'i ultimaatum", "L.A. Confidential"), Sally Field ("Forrest Gump"), Jared Harris ("Sherlock Holmes: Varjude mäng"), Jackie Earle Haley ("Valvurid"), John Hawkes ("Deadwood"), Bruce McGill ("Collateral - ohtlik reisija"), Walton Goggins ("Räpane Mackey" ja paljud teised.

Stsenaariumi autor Tony Kushner ("München"). Lavastaja Steven Spielberg ("Reamees Ryani päästmine", "Schindleri nimekiri").


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Steven Spielberg
Osatäitjad: Daniel Day-Lewis, Sally Field, Tommy Lee Jones, ja Eckhart, Adam Driver, Tim Blake Nelson, Lee Pace, Michael Stuhlbarg, Peter McRobbie
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid