Jurassic Park 3D

Jurassic Park 3D

2h 7min  |  Ulmefilm, Seiklus  |  Kinodes alates: 07.06.2013

ERILINASTUSED Tallnnas 11. ja 12. juunil ning Tartus ja Narvas 11. juunil!

NB! Film linastub ainult INGLISE KEELES, ILMA SUBTIITRITETA!

Teretulemast tagasi kolmemõõtmelisse Jurassic Parki!

Selle aasta juunis täitub 20 aastat päevast, mil maailma kinodesse jõudis Steven Spielbergi murranguline JURASSIC PARK – revolutsiooniline film, mis lõi uue standardi arvutiefektide vallas ja avardas seega filmitegijate mänguvõimalusi. Ühtäkki nägi kinopublik ekraanidel dinosauruseid, kes nägid välja nagu päris ja miski polnud enam endine. Nüüd naaseb legendaarne film 3D-sse konverteerituna Coca-Cola Plazasse ainult kaheks linastuseks 11. ja 12. juunil (Tartus ja Narvas 11. juunil) – täpselt samadel kuupäevadel 20 aastat tagasi jõudis Jurassic Park USA kinolevisse. See on Eesti publiku ainus võimalus näha seda filmi suurel ekraanil ja 3D-s.

NB! Film linastub inglise keeles, ilma eesti- ja venekeelsete subtiitriteta 3D-s!

Miljardärist teadlane (Sir Richard Attenborough) on leidnud viisi dinosauruste DNA kloonimiseks ning väljasurnud hiidelukate taaselustamiseks. Koos kaaskonnaga (Samuel L. Jackson, Wayne Knight) on ta oma erasaarele ehitanud elavate dinosaurustega teemapargi. Enne atraktsioonide publikule avamist kutsutakse valitud seltskond teadlasi (Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern) parki üle vaatama. Kohapeal ilmnevad tõrked, mis vallandavad verdtarretavalt põnevad seiklused...

Kuni praeguseni ei ole Eesti publik kogenud seda pilti ja heli, millest filmi loojad tegelikult unistasid. Režissöör Steven Spielberg (“Schindleri nimekiri” 1993, “Reamees Ryani päästmine” 1998, “Minority Report” 2002) on öelnud, et tegi filmi juba 1990. aastate alguses alateadlikult kujutledes, et tegu ongi 3D-filmiga. Lihtsalt tehnoloogia ei andnud talle toona seda võimalust.

Lisaks enneolematule kassaedule pärjasid ka kriitikud filmi positiivsete hinnangutega üle. Kui tõmmata paralleele, siis tänapäeva filmiprofessionaalide hinnangul oli Steven Spielbergi JURASSIC PARK omal ajal sama revolutsiooniline kui James Cameroni “Avatar” 2009. aastal. Ke legendaarne režissöör Werner Herzog on JURASSIC PARKi ülistanud: “Steven Spielberg on geniaalne jutustaja, kes oskab eriefektid suurepäraselt täiuslikuks looks kokku panna”.

Kaasaegne 3D-tehnoloogia annab niisiis võimaluse nii nostalgikutele kui ka uuele publikule kogeda JURASSIC PARKi kogu oma 3 Oscariga pärjatud lummuses nii nagu maailma tuntumaid eriefektitegijaid Intustrial Light and Magic filmi lõi, olles originaalversioonile siia-sinna vaevumärgatavaid, kuid efektseid täiendusi teinud. Üheksa kuud filmi kallal töötanud 700 inimesest koosnenud 3D-meeskond lõi muuseas näiteks rohkem mitmetasandilisi vihmapiisku kui kõigis 3D-filmides seni kokku olnud on.

Samuti võimendati ning täiendati heliefekte ning muudeti ruumiliseks ka 5 Oscari laureaat John Williamsi loodud ikooniliseks kujunenud sümfooniline filmimuusika.

Film linastub inglise keeles, ilma eesti- ja venekeelsete subtiitriteta 3D-s ainult 11. ja 12. juunil.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Steven Spielberg
Links: Jurassic Park @ Facebook


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.