Bolshoi Ballett: Helge oja

Bolshoi Ballett: Helge oja

Bolshoi Ballet: The Bright Stream (2012)

2h 25min  |  Ballett  |  Kinodes alates: 29.04.2012

HELGE OJA

29. aprill kell 18:00

Koomiline ballett kahes vaatuses ühe vaheajaga, kogupikkus 2:25

Dmitri Šostakovitši muusikale

Libreto : Adrian Pjotrovski ja Fjodor Lopuhhov

Koreograafia: Aleksei Ratmanski

Lavakujundus: Boris Messerer

Valguskunstnik: Aleksandr Rubtsov

Riikliku Suurte Teatri orkester, Suure Teatri balletisolistid ning kordeballett

Aleksei Ratmanskist sai peale Moskva Riikliku Koreograafiaakadeemia lõpetamist 1986. aastal tantsija Ukraina Rahvusooperis, hiljem on ta tantsinud ka Kanada Royal Winnipeg Ballet’s ning Royal Danish Ballet’s. Tantsimise kõrvalt lavastas ta ka arvukaid ballette ning kogus tuntust koreograafina. 2003. aastal pakkus Moskva Suur Teater talle võimalust tuua lavale nõukogudeaegne ballett „Helge oja“. Balletist sai tõeline menuk ning Aleksei Ratmanski nimetati järgmisel aastal teatri kunstiliseks juhiks. Selles ametis püsis ta kuni 2009. aastani.

1935. aastal loodud balletti „Helge oja“ tõi Moskva Suurde Teatrisse samal aastal helilooja Fjodor Lopuhhov. Ballett jutustab Moskva balletitantsijatest, kes veedavad Venemaa maapiirkonnas lõbusalt aega. Kuigi etendusest sai lühikese ajaga tõeline menuk, keelati selle esitamine poliitilistelt põhjustel peagi kuna see kujutas tollast kolhoosielu liiga muretutes toonides. Uuesti esitati balletti alles 2003. aastal.

Kaukaasia steppides on kolhoosnikud lõpetanud viljakoristuse. Kõik valmistuvad põllutöö lõppu tähistama ning ootavad pealinna kunstnike ja tantsijate trupi saabumist. Kui tantsivad jõuavad „Helgesse ojja“, tunneb Zina nende seast ära ühe naistantsija - nad võtsid koos tantsutunde enne kui Zina abiellus Pjotriga ning kolis mujale elama. Kui Pjotr kohtub äsjasaabunud baleriiniga, armub ta tantsijannasse ning asub tollega kurameerima. Zina otsustab koos sõbrannaga omavahel rollid vahetada ja mängida Pjotrile korraliku vingerpussi…


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Alexei Ratmansky


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.