Bolshoi Ballett: Pähklipureja

Bolshoi Ballett: Pähklipureja

Bolshoi Ballet: Nutcracker (2011)

2h 5min  |  Ballett  |  Kinodes alates: 18.12.2011

PÄHKLIPUREJA (Nutcracker)

18. detsember kell 17:00

Salvestatud 19.12.2010

Ballett kahes vaatuses ühe vaheajaga, kogupikkus 2:05

Pähklipureja

Pjotr Iljitš Tšaikovski

Ballett kahes vaatuses

Etenduse pikkus: 2 h 15 min

Juri Grigorovitši stsenaarium E.T.A. Hoffmanni muinasjutu ainetel

(põhineb on Marius Petipa libretol)

Koreograaf Juri Grigorovitš

Muusikaline juht Gennadi Roždestvenski

Kunstnik Simon Virsaladze

Nina Kaptsova: Marie

Artjom Ovtšarenko: Pähklipureja / prints

Nii nagu jõulusid ei oska ette kujutada ilma jõuluvana, kuuselõhna ning kingitusteta, ei kujuta pühadeaega ette ilma „Pähklipureja“ balletita, mida etendatakse üle maailma Moskvas, Lõuna-Sahhalinil, Vilniuses ja Taškendis, New Yorgis ja Indianapolises. Paistab, et ükski koreograaf 20. sajandil ei ole suutnud vastu panna kiusatusele tungida Tšaikovski muusika raugetesse nootidesse. Mõnede jaoks samastub see lapsepõlve magusate mälestustega, teiste jaoks tähendab katset leida kaasaja proosalisest maailmast üles seda muinasjutulist osa elust, kolmandate jaoks peadpööritavaid pöördeid. Kuid üksnes vähestel on õnnestunud luua koreograafia, mis oleks võrdväärne Tšaikovski erutatud ning lõputult traagilise muusikaga.

Juri Grigorovitš on lisanud naiivsele balletimuinasloole Hoffmannile iseloomulikku müstikat ja salapära. Etenduse keskmes pole mitte traditsiooniline Maiustuste Kuningriik, vaid Drosselmeyeri fantastiline kuningriik, kus kaunis prints ning headus lõpuks alati võidavad, kuid Hiirekuningas ning tema väed on samuti igavesed.

Muutes „Pähklipureja“ filosoofiliseks meditatsiooniks täiusliku armastuse kättesaamatuse üle, on Juri Grigorovitš täitnud selle romantiliseks sisevaatluseks tänu millele on lihtsast lasteballetist saanud klassika.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Juri Grigorovitš


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.