Räpane amet

Räpane amet

Killing Them Softly

1h 37min  |  Põnevik, Krimi  |  Kinodes alates: 19.10.2012

Maffia, pokker, must raha – kõik see iseloomustab intrigeerivat põnevikku“Räpane amet“ (Killing Them Softly), mis põhineb ameerika kirjaniku George V. Higginsi bestsellerist krimiromaanil.

Filmi tegevustik toimub keset 2008. aasta majanduskriisi ning seda iseloomustab hästi filmis kõlav mõte: "See ei ole siin riik. See on Ameerika. Ja Ameerika - see on äri. Räpane äri." Paradoksaalne, aga majanduskriis mõjus kõige rängemalt gängsteritele, röövides neilt nende ebaausalt teenitud raha. Ebaseaduslikud mängud on ainukesed järelejäänud kasumiallikad selles varimajanduses. Kui aga maffia kontrollitud pokkerimängus toimub röövimine, saadavad maffiabossid olukorda lahendama oma jokkeri – armutu "musta pesu pesija" Cogani (Brad Pitt).

Tänavusel Cannes'i filmifestivalil kriitikute ja ka publiku kiidusõnu pälvinud karmi krimipõneviku kesksetes rollides löövad lisaks Oscari nominent Brad Pittile ("Kaklusklubi") kaasa veel James Gandolfini ("Sopranod"), Ray Liotta ("Goodfellas"), Richard Jenkins ("Põletada pärast lugemist"), Sam Shepard ("Black Hawk Down") ja paljud teised. Filmi lavastajaks Andrew Dominik ("Chopper", "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford").


Levitaja: Sonatiin
Lavastaja: Andrew Dominik
Osatäitjad: Brad Pitt, Richard Jenkins, Ray Liotta, James Gandolfini, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.