Rotilõks

Rotilõks

1h 40min  |  Draama, Põnevik  |  Kinodes alates: 04.03.2011

"Rotilõks" on Andres Puustusmaa uus film, mis esilinastub 4. märtsil 2011.

"Rotilõks" on tõsielu sündmustest inspireeritud, actionfilmi sugemetega sotsiaalkriitiline draama.

„Rotilõksu" peategelased on kaasaegsed tänapäeva inimesed, kes kohtuvad avaliku elu tegelase korraldatud kummalisel vastuvõtul. Peo lõppedes avastavad nad, et toimunud on midagi pöörast, mis muudab nii nende kui ka nende lähedaste elu. Sellele järgnevad sündmused viivad olukorrani, mida resižöör Puustusmaa iseloomustab järgmiselt: „Katarsis vaatajale samastub nagu Ameerika põliselanike Peyote tseremoonia - sisemine jälkus on nähtav ainult iseendale".

Filmi tegelasi kehastavad Mait Malmsten, Natalia Murina-Puustusmaa, Tõnu Kark, Ilja Nartov, Lembit Ulfsak ja paljud teised. Lisaks Eesti näitlejatele osalevad filmis ka tuntud Vene näitlejad, Marina Aleksandrova, Nikolai Fomenko. Ühena peategelastest esineb filmis eesti juurtega tõusev vene filmitäht Kirill Käro.

Filmi stsenaariumi on kirjutanud Tigran Agavelyan, Andres Puustusmaa ülikoolikaaslane Moskva Filmiinstituudi päevilt. Kriminaalse tegevusliini filmimisel nõustab filmi meeskonda ekspolitseinik Andres Anvelt.

Filmi operaatoriks on mitmeid rahvusvahelisi auhindu pälvinud Timo Salminen. Filmi tootjateks on Triamen Film ja Trust Media ning vastutav produsent on Anu Veermäe.

Filmi toetavad Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital, Eesti Raudtee, Olympic Casino, Dalkia ja Nordic Hotel Forum. Lisaks on õla alla pannud TV3, Star FM, Delfi, Saku Õlletehas, Elisa, Mantra Kirjastus, Overall, Sirowa ja MyFitness.

Eraisikutest sponsorite Indrek Luukase ja Roberto De Silvestri kõrval on filmi toetuseks kutsutud ellu tosinast filmihuvilisest koosnev mittetulundusühing Rat Trap Club.

FILM ON EESTI JA VENE KEELES, VARUSTATUD EESTI- JA VENEKEELSETE SUBTIITRITEGA.


Levitaja: Triamen Film OÜ
Links: Rotilõks @ Facebook


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.