Musta nõia aasta

Musta nõia aasta

Season of the Witch

1h 35min  |  Märul, Seiklus, Fantaasia  |  Kinodes alates: 04.02.2011

14. sajand. Ristirüütel Behman (Nicolas Cage) saabub peale ristiretke kodumaale, avastades, et see on laastatud Musta Katku poolt. Surmahäda esilekutsumises süüdistatakse noort neidu (Claire Foy), teda kahtlustatakse seotuses saatanaga ning nõidumises. Surev kardinal palub Behmani, et too viiks nõia kaugel asuvasse kloostrisse, kus nõid hukataks.

Behman kiindub nooresse neiusse, ometi piinavad teda kahtlused, kas pole see kiindumus nõia trikk.

Rüütel asub koos oma kaaslastega kloostri poole teele, aga nüüd tuleb neil seista silmitsi müstiliste jõududega.

2011 on Musta Nõia aasta. Kas on hirmutav? Must Nõid omab saatana väge – ta näeb inimese südamesse ja suudab mängida tema tunnetega, ta võib mürgitada inimese meele ja süüdata põrgutule tema hinges, hävitades selle.

“Ma tahan, et vaataja kardaks”, ütleb Hollywoodi täht Nicolas Cage, kes mängib filmis peaosa. "Me tahtsime teha õudset filmi. Muidugi pole see õudusfilmi žanrisse liigituv film, kuid sellest õhkub emotsionaalset ja psühholoogilist õudust. Selles on natukene kõigest”. Näitleja tunnistab, et tema karjääri praeguses järgus on oluline, et iga uus roll oleks väljakutse. “Mul on vaja väljakutset. Ma pean tundma, et ma õpin sellest midagi. Ma pean tundma, et suudan pühenduda sellisele tegelaskujule nagu seda on Behman. Ja ma tõesti usun seda tegelaskuju ja usun iseendasse selles rollis”, ütles Cage.

Filmi võtted toimusid peamiselt Euroopas – Ungaris, Austrias ja Horvaatias. Selleks, et paremini sisse elada filmi müstilisse atmosfääri, veetsid näitlejad mõned nädalad enne võtteperioodi Euroopa põlismetsades. Näitlejanna Claire Foy, kes kehastab filmis noort nõida, ütles, et paljud stseenid filmiti öösel, nii et näitlejad tundsid tõelist õudust.

Verdtarretava müstilise seiklusfilmi "Musta nõia aasta" lavastas Dominic Sena (“Kadunud 60 sekundiga”, “Operatsioon “Mõõkkala”"). Osades Nicolas Cage (“Kadunud kuuekümne sekundiga”, “Rahvuslik aare”), Ron Perlman (“Hellboy”), Claire Foy, Christopher Lee (“Sõrmuste isand”) jt.


Levitaja: Garsu Pasaulio irasai
Lavastaja: Dominic Sena
Osatäitjad: Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell Moore, Stephen Graham, Ulrich Thomsen, Claire Foy, Robert Sheehan, Christopher Lee, Rebekah Kennedy
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid