Matke mind põrandaliistu alla

Matke mind põrandaliistu alla

Pohoronite menja za plintusom

1h 57min  |  Õudus, Müsteerium  |  Kinodes alates: 11.11.2010

Matke mind põrandaliistu alla / Bury Me Behind the Baseboard / Pohoronite

menja za plintusom

Venemaa/Russia

2009, 117 min



REŽ/DIR: Sergei Snežkin

Prod: Vladimir Želežnikov, Leonid Litvak, Leonid Litvak

Sts/Scr: Sergei Snežkin

Op/DoP: Vladislav Gurtšin

Muusika/Music: Svjatoslav Kurašov

Os/Cast: Sasha Drobitko, Svetlana Kriutškova, Aleksei Petrenko

Tootja/Production: Globus

Keel/Language: vene/Russian

Mustast huumorist läbi pikitud psühholoogiline õudusfilm, sisuliselt vene Michael Haneke. Väga hea režii ja näitlejate mänguga MATKE MIND PÕRANDALIISTU ALLA viib meid totaalsesse koduseinte vahel toimuva psühhoterrori keskkonda, kus peakangelaseks on 8-aastane poiss, kes kogu selle õuduse vahel peab üles kasvama ja seejuures üritama normaalseks jääda.

Filmi teeb pikantseks asjaolu, et see põhineb tõsieluloolistel faktidel, mille on raamatusse kirja pannud Pave Sanajev - omaaegse, ainult positiivseid kangelasi mänginud nõukogude filmi- ja teatrinäitleja Vsevolod Sanajevi lapselaps, kelle kasuisa oli Rolan Bõkov. Raamatu ilmumine tekitas vene kultuuriruumis kollase skandaali, mis filmi ekraanilejõudmisel lahvatas mõneti taas.

Svetlana Krushkova teeb äärmiselt hea rolli vanaemana (Elena Sanajeva, tuntud dokumentalist), suutes vaatajas esile kutsuda võimsa vastikustunde, aga ei võta ära samas võimalust teda mõista ja isegi talle kaasa tunda. On hea, et režissöör ei näita näpuga otseselt põhjustele, mis tegid inimestest sellised koletised: režiim, aeg, kunstniku egoism või kõik kokku. Ilmselt siin üheseid vastuseid ei saagi olla.


Levitaja: Pimedate Ööde Filmifestival MTÜ


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.