Polli päevikud

Polli päevikud

The Poll Diaries

2h 9min  |  Draama  |  Kinodes alates: 17.12.2010

1914. aasta baltisakslaste valitsetud Eestis jõuab 14-aastane aadlitüdruk tagasi mõisa, kus pinged maad jagavate sakslaste, venelaste ja eestlaste vahel on jõudnud haripunkti. Samal ajal kui tüdruku teadlasest isa hoiab perekonda oma julma kontrolli all, peidab mõisapreili eestlasest mässajat (Tambet Tuisk) – alguses uudishimust ja siis trotsist, andes tõuke pidurdamatule ahelreaktsioonile.

„Polli päevikud“ maalib lummava kuid kummitusliku pildi 20. sajandi algusaastate Saksamaa Keisririigi ja Vene Tsaaririigi ristumisteele jäänud ning hukule määratud ühiskonnas valitsevatest rusuvatest meeleoludest. Režissöör Chris Kraus loob meisterliku portree inimestest vaikselt anarhiasse ja kaosesse suubuvas ühiskonnas.

Film toob vaatajani erakordse näitlejate galerii, mida juhib noor debütant Paula Beer (Oda) ja Tambet Tuisk (Schnaps). Film on üles võetud Eestis, Matsi rannas, Varbla vallas, Pärnumaal, 2009. a suvel just selleks otstarbeks merre püstitatud suurejoonelises mõisas. Film valmis Eesti, Saksa ja Austria ühistööna.

Lavastaja Chris Kraus võitis hiljuti lõppenud 14. Pimedate ööde Filmifestivali parima režissööri auhinna.

Produtsent: Alexandra ja Meike Kordes, Riina Sildos, Danny Krausz

Stsenarist: Chris Kraus

Muusika: Annette Focks

Näitlejad: Tambet Tuisk, Paula Beer, Edgar Selge, Jeanette Hain, Ricky Müller

Tootja: Kordes&Kordes GMBH, Dor Film, Amrion OÜ

Levitaja: Amrion OÜ


Levitaja: Amrion OÜ
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid