Must luik

Must luik

Black Swan

1h 48min  |  Draama, Põnevik, Fantaasia, Müsteerium  |  Kinodes alates: 18.02.2011

5 OSCARI NOMINENT!

Parim film

Parim naispeaosa - Natalie Portman

Parim lavastaja - Darren Aronofsky

Parim operaatoritöö - Matthew Libatique

Parim montaaž - Andrew Weisblum



KULDGLOOBUSE VÕITJA!

Parim naispeaosa - Natalie Portman

4 INDEPENDENT SPRITI AUHINNA NOMINENT!

3 EKRAANINÄITLEJATE GILDI AUHINNA NOMINENT!

AMEERIKA FILMIPRODUTSENTIDE GILDI AUHINNA NOMINENT!

AMEERIKA STSENARISTIDE GILDI AUHINNA NOMINENT!

Nina (Natalie Portman) on New York City balletitrupi baleriin, kelle kogu elu kuulub tantsule. Ta elab koos oma eks-baleriinist ema Ericaga (Barbara Hershey), kes toetab oma tütre püüdlusi haiglase pühendumusega. Kui teatri kunstiline juht Thomas Leroy (Vincent Cassel) otsustab vabaneda priimabaleriinist Beth MacIntyre’st (Winona Ryder), et alustada uut hooaega ”Luikede järve” ning uue staariga, osutub tema esimeseks valikuks üllatuslikult just Nina. Aga tal on tõsine rivaal: San Franciscost saabunud uus tantsija Lily (Mila Kunis), kes suudab Leroyle kiiresti muljet avaldada.

”Luikede järv” nõuab tantsijat, kes suudaks mängida süütut ja graatsilist Valget Luike, ent samas sensuaalset ja pahelist Musta Luike. Nina sobib Valge Luige rolli ideaalselt, aga Lily on otsekui kehastunud Must Luik. Kahe baleriini rivaalitsemine muutub aga iseäralikuks sõpruseks, mille mõjul hakkab Nina uurima oma varjupoolt sellise innuga, et see ähvardab tüdruku hävitada.

“Must luik” on verdtarretav põnevusdraama, mille autoriks meisterlavastaja Darren Aronofsky (“Requiem for a Dream”, “The Wrestler”). Osades Natalie Portman (”Vennad”), Vincent Cassel (”Lubadused idast”), Mila Kunis (”Eli raamat”), Barbara Hershey (”Kristuse viimane kiusatus”) ja Winona Ryder (”Edward Käärkäsi”).


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Darren Aronofsky
Osatäitjad: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Barbara Hershey, Winona Ryder, Benjamin Millepied, Ksenia Solo, Kristina Anapau, Janet Montgomery, Sebastian Stan
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.