Agoraa

Agoraa

Agora

2h 6min  |  Draama, Ajalugu  |  Kinodes alates: 22.10.2010

4. sajand, Rooma ikke all ägava Egiptuse kuulus Alexandria raamatukogu, Vana Maailma teadmiste ja õpetuste kants. Keevalise loomuga õpetlane ja filosoof Hypatia (Oscari-võitja Rachel Weisz) on paljude kaasaegsete jaoks suursuguse asutuse sümboliks ja ühtlasi innustuseks õpilastele, kellele edasi anda üks ja peamine õpetus: vankumatu ja igikestev tõeotsing. Hypatia on päikesesüsteemi saladustele jälile saamas sajandeid enne Copernicust ja Galileod, ent tema elutöö ähvardavad rikkuda kristlik ülestõus ning kokkupõrked senise paganausu pärast.

Saades valitseja usuvahetusest tuge, õhutavad Alexandria kristlastest vähemused rahvarahutusi ning linna haarab õige pea ulatuslik sisesõda. Kesk tapatalguid ja kaost valitseb tundekaos ka Hypatia südames, keda tõmbab kirg kord ühe, kord teise teda tuliselt armastava mehe poole. Üks neist on Hypatia ustav ori Davus (Max Minghella), kelle siseheitlus kaldub kord käskijanna vastu süveneva armastuse, kord võimaliku vabaduse poole, mis talle kristlastega liitudes osaks saaks. Teine Hypatia õpilane, kõrgest soost Orestes (Oscar Isaac), kes usaldab naise nõu keerulistes, sisekonfliktist haaratud poliitilistes mängudes. Hypatia elu on üha suuremas ohus, kuid vapper naine loobub armastusest ja turvalisusest, et võidelda maailma eest, mis võinuks tulla, ohverdades end maailmale, milliseks see tegelikult on saanud.

Filmi lavastajaks on Oscari-võitja Alejandro Amenabar, kes toonud meieni filmid "Teised" (The Others) ja "Sisemeri" (Mar adentro).


Levitaja: ACME FILM OÜ
Osatäitjad: Rachel Weisz, Oscar Isaac, Rupert Evans
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.