Kollide ülikool

Kollide ülikool

Monsters University

1h 56min  |  Komöödia, Animatsioon, Kogupere  |  Kinodes alates: 02.08.2013

Teie ees on maailma võibolla parima animastuudio Pixar uusim seiklus ning selles lustilises loos näidatakse meile, kuidas "Kollide kompaniist" tuttavad parimad sõbrad Mike ja Sulley omal ajal tuttavaks said ning kui okkaline oli nende rada sõpruse leidmise juurde.

Alates ajast, mil Mike Wazowski oli väike koll, on ta unistanud hirmutajaks saamisest ning teab, et parimad hirmutajad tulevad just Kollide ülikoolist. Aga esimesel semestril kipuvad Mike'i plaanid kokku varisema, kui ta tee ristub sündinud hirmutaja James P. Sullivaniga. Paari omavaheline vägikaikavedu, kus kumbki iga hinna eest võita soovib, viib selleni, et mõlemad visatakse hirmutajate programmist välja. Asi muutub veel hullemaks, sest nad peavad tegema koostööd, nii teineteisega, kui ka kõigi poolt põlatud veidrikest kollidega.

Taas kord annavad lahutamatule tandemile (kes selles filmis polegi teab mis lahutamatud) Mike Wazowskile ja James P. Sullivanile eestikeelsed hääled sellised tuntud tegijad nagu Tiit Sukk ja Indrek Ojari. Nendele sekundeerivad Kollide ülikooli tudengite, õppejõudude ning teiste tegelaste rollides Indrek Taalmaa, Ülle Kaljuste, Uku Uusberg, Kaspar Velberg, Andres Raag, Jaan Rekkor, Priit Pius, Sandra Uusberg, Kristjan Üksküla, Karin Rask, Margus Tabor, Juhan Ulfsak, Anne Reemann, Piret Kalda, Andero Ermel, Priit Võigemast, Anne Paluver, Karl-Andreas Kalmet, Henrik Kalmet ja paljud teised. Eestikeelne dublaaž valmis stuudios Orbital Vox Priit Võigemasti lavastajakäe all.

P.S. Nagu filmistuudio Pixar animatsioonide puhul tavaks, näidatakse kinopublikule ka „Kollide ülikooli“ ees Pixari järjekordset lühifilmi, mis seekord kannab pealkirja „Sinine vihmavari“ (The Blue Umbrella), kus suurlinna tabanud vihmasajus armub sinine vihmavari jäädavalt ning igavesti punasesse vihmavarju. Mõistagi ei kulge see erakordne armulugu viperusteta. Lühifilmi lavastajaks on Saschka Unseld, kes animaatorina tegutsenud varem selliste filmide juures nagu „Lelulugu 3“, „Autod 2“ ja „Vaprake“.


Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ
Lavastaja: Dan Scanlon
Osatäitjad: Aubrey Plaza, John Krasinski
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.