Georg

1h 42min  |  Draama  |  Kinodes alates: 05.10.2007

21. märtsil tähistame armastatud Eesti laulja ja näitleja Georg Otsa 100. sünniaastapäeva režissöör Peeter Simmi 2007. aasta filmiga "Georg", mille peaosas on Marko Matvere. Eriseanss toimub kinos Coca-Cola Plaza.

"Georg" on tõsielufaktidel põhinev filmilugu eesti nimekaima laulja Georg Otsa (1920-1975) saatusest, tema kunstniku- ja eraelust. See erakordse andega laulja ei jõudnud kunagi maailma suurtele ooperilavadele. Aeg oli selline. Lisaks Eestile tundis ja armastas teda vaid Nõukogude Liidu ja Soome publik. Otsa hääle kordumatut kõla mäletatakse aga tänini.

Film kõneleb kunstniku saatusest, mida vormisid keerulised ja muutlikud aastad. See on väga isiklik lugu armastusest, intriigidest ja perekonnast.

Lavastas kodumaise kino raudvara Peeter Simm, abiks meisteroperaator Rein Kotov. Stsenaariumi kirjutasid Mati Põldre ja Aleksander Borodjanski. Peaosades Marko Matvere, Anastasia Makejeva ja Renars Kaupers. Lisaks neile teevad kaasa Tõnu Kark, Elle Kull, Mirtel Pohla, Karin Touart, Rein Oja, Aleksander Okunev, Indrek Taalma, Ülle Kaljuste, Jassi Zahharov, Raimo Pass jt. Kulisside taga seisavad produtsendid Märten Kross, Ivo Felt, Sergei Zernov ja Ilkka Matila

Tähelepanu! Film on eesti keeles, venekeelsete subtiitritega!


Levitaja: Allfilm OÜ
Lavastaja: Peeter Simm
Osatäitjad: Marko Matvere, Anastasia Makejeva, Tõnu Kark, Mirtel Pohla, Renars Kaupers, Elle Kull


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.