Sodiaak

Sodiaak

Zodiac

2h 38min  |  Põnevik  |  Kinodes alates: 01.06.2007

See on üks kurikuulsamaid lahendamata juhtumeid Ameerika kriminalistika ajaloos. End Sodiaagiks ristinud sarimõrvar hoidis hirmu all kogu San Franciscot ja ümberkaudseid piirkondi, saates politseile ja ajalehtedele lugematuid kirju salapäraste sõnumitega. Ta kuulutas oma ohvrite arvuks 13, hiljem koguni kaks tosinat. Politsei suutis ametlikult tõestada Sodiaagi seotust 5 tapmisega, kuid tema ohvrite hulka kuulusid tegelikult ka elavad.

Tapja tabamine saab kinnisideeks neljale mehele, kes muutuvad aastatega sellele ainsale eesmärgile pühendudes otsekui viirastusteks, kelle elu hävitab tulutu püüd mõrvari poolt jäetud tükikestest terviklik pilt kokku panna.

”Sodiaak” on verdtarretav põnevusfilm, mille aluseks olevad sündmused leidsid aset 60ndatel ja 70ndatel. Osades Jake Gyllenhaal (”Brokebacki mägi”), Robert Downey Jr (”Kiss Kiss Bang Bang”), Mark Ruffalo (”Collateral”), Anthony Edwards (”Kiirabihaigla”), Elias Koteas (”Laskur”), Brian Cox (”Bourne’i ülemvõim”) jt. Lavastas David Fincher (”Seitse”, ”Kaklusklubi”).

Tähelepanu! Film on alla 14-aastastele keelatud! Filmi ei soovitata nõrganärvilistele. Filmis võib esineda shokeerivaid ja intensiivseid stseene!


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.