Parfüüm: Ühe mõrva lugu

Parfüüm: Ühe mõrva lugu

Perfume: The Story of a Murderer

2h 27min  |  Põnevusdraama  |  Kinodes alates: 10.11.2006

Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw) sündis 1738. aastal vaestes oludes, Pariisi kalaturul. Juba varases nooruses avaldub poisil erakordne lõhnataju. See anne viib ta tööle aferist Baldini (Dustin Hoffman) parfüümitöökotta, kus lõhnadest saab talle tõeline kinnisidee, mis tõukab ta eemale inimeste seltskonnast. Püüdes talletada inimaroome, tapab Jean-Baptiste noori naisi, kelle lõhn ta tähelepanu äratab.

Siirdudes Pariisist lõhnapealinna Grasse’i, kohtab poiss Laurat (Rachel Hurd-Wood), kelle lõhn on Jean-Baptiste’I jaoks midagi täiesti ebamaist. Samal ajal jätkuv kummaliste mõrvade rida paneb tüdruku kaupmehest isa Richis’ (Alan Rickman) kahtlema, et ka tema tütar võib olla surmaohus. Algab kassi-hiire mäng, milles üht poolt tõukab tagant isaarmastus, teist aga tappev kirg...

”Parfüüm: ühe mõrva lugu” on haarav põnevusfilm, mille aluseks olev Patrick Süskindi samanimelist menuromaani on müüdud 45 keeles miljoneid eksemplare. Osades Ben Whishaw (”Layer Cake”), Dustin Hoffman (”Vihmamees”), Alan Rickman (”Mõistus ja tunded”), Rachel Hurd-Wood (”Peeter Paan”) jt. Filmi lavastajaks ja kaasstsenaristiks on Tom Tykwer (”Lola jooks”).


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.