Hea Will Hunting

Hea Will Hunting

Good Will Hunting (1998)

2h 6min  |  Draama  |  Kinodes alates: 03.07.1998

Meeletult karismaatiline. Tohutult andekas. Piiritult mässumeelne. Saage tuttavaks: Will Hunting (Matt Damon). Esimesed 20 aastat oma elust on ta harjunud olema olukorra peremees. Esmakordselt kohtab ta peatselt võrdset vastast.

Will ei ole kunagi käinud kolledzhis, välja arvatud koristajana tehnilise instituudi põrandaid pesemas. Sellest hoolimata võib ta tänu fotograafilisele mälule loopida suvalises situatsioonis tsitaate raamatuist, mida on kunagi sirvinud ning lahendada matemaatilisi ülesandeid, mis panevad Nobeli preemiaga autasustatud professorid pead kratsima.

Asi, mida Will ei suuda, on rääkida ennast välja vanglakaristusest, mis ripub tema pea kohal pärast järjekordset tänavakaklust. Tema ainus lootus on psühholoog Sean McGuire (Robin Williams), kes elab poisile tema probleemiderägas kaasa ning teab, mida tähendab võitlus ülejõukäivate eluraskustega.

"Hea Will Hunting" on haarav linateos, mille stsenaristideks lapsepõlvesõbrad ning kolleegid Matt Damon ja Ben Affleck, kes kirjutasid omal ajal filmi käsikirja seetõttu, et Hollywoodil polnud nendesugustele suhteliselt tundmatutele näitlejahakatistele pakkuda piisavalt häid rolle. Damon ja Affleck tunnistati tehtud töö eest Oscari vääriliseks parima originaalstsenaariumi kategoorias 1998. aasta kevadel. Robin Williams sai Oscari parima meesnäitleja kategoorias. Lisaks neile teevad kaasa Minnie Driver ("Noored kuked", "Palgamõrvar Blank"), Stellan Skarsgard ("Laineid murdes") ja Cole Hauser ("El Camino politseinikud"). Filmi lavastas Gus Van Sant ("Apteegikauboi", "My Own Private Idaho", "Elevant").


Levitaja: Forum Cinemas OÜ - ESTONIA


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.