Gladiaator

Gladiaator

Gladiator (2000)

2h 35min  |  Märul  |  Kinodes alates: 30.06.2000

Rooma kuulsaim väejuht Maximus (Russell Crowe) on saavutanud järjekordse võidu impeeriumi vaenlaste üle. Võitja ise aga unistab tagasipöördumisest koju oma naise ja lapse juurde, kuhu ta pole pääsenud juba rohkem kui 2 aastat. Sureval keisril Marcus Aureliusel (Richard Harris) on aga teised plaanid: ta palub, et Maximusest saaks tema mantlipärija. Keisri sellisest sammust raevunud poeg Commodus (Joaquin Phoenix) annab kiiresti käsu kindrali ja ta pere tapmiseks.

Maximusel õnnestub küll vaevu eluga pääseda, kuid ta langeb orjusesse ning satub gladiaatoreid koolitava Proximo (Oliver Reed) hoole alla. Nüüd, kasutades areenil verd valades samu oskusi, mis temast kunagi eduka väejuhi tegid, mõtleb Maximus ainult sellest, kuidas alatule Commodusele kätte maksta. See võimalus võib saabuda varem, kui ta unistadagi oskab.



“Gladiaator” on suurejooneline seiklusfilm, milles kujutatud lahingustseenid ja Vana-Rooma jätavad enda varju kõik varasemates filmides saavutatu ning mida saatis märkimisväärne edu ka 2001. aasta Oscar-galal, mille lõppedes võis linateos end lugeda muuhulgas parima filmi, parima meespeaosa ja parimate eriefektide Oscari uhkeks omanikuks. Kokku võitis film viis Oscarit ja äratas vahepealsest varjusurmast üles eepilised "mõõga- ja sandaalifilmid".

Osades Oscari võitja Russell Crowe (“Ameerika gängster”), samuti rolli eest Oscarile kandideerinud Joaquin Phoenix (“Walk the Line - nagu noateral"), Connie Nielsen (“Lend Marsile”), Oliver Reed (“Neli musketäri”), Derek Jacobi (“Hamlet”), Djimon Hounsou (“Ameerikas”), Richard Harris (“Armutu”), David Schofield (“Viimne mohikaanlane”) ja John Shrapnel (“Notting Hill”). Filmi lavastas Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Taevane kuningriik, Thelma ja Louise), kelle juhitud võttegrupp töötas 5 kuu jooksul Inglismaal, Marokos ja Maltal.

Enam kui 100 filmis osalenud Oliver Reedi jaoks jäi Proximo roll viimaseks tööks. Metsikut elu elanud mees suri 2. mail 1999. aastal, olles 61-aastane.


Levitaja: Forum Cinemas OÜ - ESTONIA
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid