Ratatouille

Ratatouille

1h 50min  |  Animatsioon  |  Kinodes alates: 10.08.2007

OSCARI VÕITJA - PARIM ANIMAFILM!

Remy ei ole sugugi mitte tavaline rotipoiss - nimelt on teda õnnistatud ülitundliku maitsmismeelega ja seetõttu keeldub ta kategooriliselt suhu toppimast kõiksugu prügi, mis muidu rottide söögitabelis auväärsel kohal figureerivad. Remy iseäralikud (vähemalt rottide maailmas) maitseeelistused tekitavad omajagu kummastust ka tema pereliikmete seast, sest nemad (ning eriti Remy õgardist ja laiskvorstist vend Emile) on harjunud endale suhu pistma enam-vähem kõike, mida nad leiavad... Seetõttu ei saa nad üldse aru ka Remy suurest unistuseks - saada ühel ilusal päeval kokaks. Teda innustavad teel oma eesmärgi poole ka meisterkokk Gusteau sõnad: kõik oskavad süüa teha.

Saatuse tahtel satub Remy ühel päeval Pariisi tipprestorani kööki, kus algavad peatselt pöörased seiklused. Gurmaanist Remy tunneks end säärases kohas otsekui seitsmendas taevas, kui mitte arvestada asjaolu, et restorani köögis askeldavatele kokkadele ei meeldi sugugi, et nende valdustes sibab ringi kokakunsti kiindunud rotipoiss.

Remy peab tõestama, et rott restoranis ei pea ilmtingimata tähendama katastroofi, kuid selleks vajab ta kohmaka köögiabilise Linguini abi.

„Ratatouille” jõuab Eesti lasteni taas sulaselges eesti keeles. Tegelased panid eesti keeles rääkima Indrek Ojari, Elisabeth Tamm, Tarmo Männard, Tõnn Lamp, Ain Lutsep, Mait Malmsten, Egon Nuter, Lembit Ulfsak, Peeter Tammearu, Imre Kose jpt.

Filmi lavastajaks on Oscari võitja Brad Bird ("Imelised"). Lustaka animaloo valmimise taga on filmistuudio Pixar, kus on valminud sellised laste suured lemmikud nagu "Lelulugu", "Kollide kompanii", "Kalapoeg Nemo" ja "Autod".


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Osatäitjad: Will Arnett


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.