Rio

1h 36min  |  Komöödia, Seiklus, Animatsioon, Muusikal, Kogupere  |  Kinodes alates: 08.04.2011

"Rio" on seiklusrikas 3D-animakomöödia "Jääaja" tegijatelt. Loo tegevuspaigaks on värviküllane Rio de Janeiro ning Brasiilia lopsakad vihmametsad, peategelaseks aga haruldane siniaara nimega Blu, kes arvab, et on omasuguste seas ainus allesjäänu.

Kui Blu saab teada, et on olemas veel üks samast liigist lind, ja et see on veel tüdruk, jätab ta selja taha oma turvalise puuri Minnesota väikelinnas ja võtab suuna kaugele Riole. See pole aga sugugi armastus esimesest silmapilgust, sest kodustatud ja lennuvõimetu Blu pole sugugi vääriline paariline metsikult iseseisva ja lennuka linnutüdruku jaoks. Üheskoos ootab neid elu suurim seiklus, kus nad saavad väärtuslikke õppetunde sõprusest, armastusest, vaprusest ja avatusest elu imede suhtes.

"Rio" liidab kokku kirju seltskonna värvikaid tegelaskujusid, südantsoendava loo, eksootilise ümbruse ja kaasakiskuvad rütmid. Lavastajaks Carlos Saldanha ("Jääaeg" 2-3). Eestikeelsele versioonile andsid oma hääle Andero Ermel, Evelin Pang, Hannes Urbla, Mirtel Pohla, Tõnu Oja, Tiit Sukk, Janek Joost, Kait Kall, Karol Kuntsel, Taavi Teplenkov, Tarvo Krall, Elina Pähklimägi, Indrek Ojari, Tõnn Lamp, Anne Reemann, Juss Haasma jpt. Dublaažirežissöör on Peeter Urbla, ohtrate filmis kõlavate laulude režissöör Jakko Maltis, tõlkija Mihkel Mõisnik ja toimetaja Tiina Andreas. Eestikeelne versioon valmis stuudios Film Audio.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Michael Herbig, Carlos Saldanha
Osatäitjad: Karen Disher, Jason Fricchione, Sofia Scarpa Saldanha, Leslie Mann, Kelly Keaton, Jesse Eisenberg, Wanda Sykes, Jane Lynch, Rodrigo Santoro, Gracinha Leporace
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid