Neljanda astme kontakt

Neljanda astme kontakt

The Fourth Kind

1h 38min  |  Põnevusfilm  |  Kinodes alates: 01.01.2010

1972.a. koostati tulnukakontaktide klassifikatsioon. UFO-vaatlus tähistab esimese astme kontakti. Tõendusmaterjalide kogumine teist astet. Lähikontakt on kolmas aste. Röövimine aga neljanda astme kontakt.

2004.a. oktoobriks oli filmi režissööril Olatunde Osunsanmil koos The Caverni filmimaterjal, mille postproduktsiooniks sõitis ta Põhja-Carolinasse. Kord ühel õhtusöögil sai ta aga ainest Neljanda astme kontakti jaoks.

Kolleeg rääkis talle psühholoogist, kes kolis Carolinasse Beringi mere lähistel paiknevast linnakesest. Alaskal tegeles psühholoog unehäirete uurimisega, mis tõi aga päevavalgele üsnagi hirmuäratavad tõigad. Lugu paelus Osunsanmi seda enam, et tegu oli mahukalt dokumenteeritud materjaliga. Kolleegi abil õnnestus Osunsanmil psühholoog ka leida. Naine otsustas tõrksalt oma loo viimaks rääkida.



2000.a. sügisel täheldas psühholoog hüpnoosi all viibivate patsientide käitumises vihjeid kokkupuudetele maaväliste olenditega. Neile kõigile meenus valge kakk, kes neid uinumise eel akna tagant piidleb. Nad ärkasid liikumisvõimetuna, kuuldes uste tagant hirmsaid hääli vahetult enne seda, kui tundmatu ründaja nad kisendavana toast minema viis. Järgnevad mälestused olid hämarad.

Fenomeni süvitsi uurinud doktor avastas piirkonnast terve rea inimeste kadumisi ning kummaliste sündmuste ahela, mis pärines juba 1960. aastatest. Mida kaugemale ta oma uuringus jõudis, seda enam süvenes temas usk täiesti uskumatusse: patsientide lood ei olnud väärad mälestused, vaid põhjalikud tõendid tulnukaröövidest.

Pikkides filmi seninägematut arhiivimaterjali, toob Osunsanmi vaatajate ette mitme pealtnägija kohutavad tunnistused. Nende lood tulnukakontaktidest on häirivalt sarnased pisiasjadeni, mille ehtsust filmi vältel uuritaksegi.

Filmi peaosas psühholoogi rollis Milla Jovovich (Resident Evil).

Näiteid Alaskal dokumenteeritud UFO-de aktiivsusest

• 1965.a. veebruaris märkasid õhujõudude ohvitser ja lennumeeskond teel Anchorage’ist Jaapanisse radaril kolme hiiglaslikku objekti. UFO-d möödusid Vaikse ookeani kohal F-169 kaubalennukist ja kadusid ca 2400 km/h kiirusel.

• Õhujõudude kolonelleitnant Wendelle C. Stevensi tunnistused videosalvestisest, millel paistavad üle Alaska õhujõudude baasi lennanud UFO-d ja Alaska senaator Nick Begichi kadumine lennu kestel 1972.a. on üksnes põgusad näited maavälisest elust.

• 1986.a. novembris raporteerisid kapten Kenju Terauchi ja Japan Airlinesi lennu 1628 meeskond Anchorage’I lähistel hõljuvast hiiglaslikust maavälisest “emalaevast”, mille mõõtmed ületasid kahekordselt lennukikandja omi. Nende juttu tõendas ka radar.


Levitaja: ACME FILM OÜ


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.