Kuu

Kuu

Moon

1h 37min  |  Draama, Ulmefilm, Põnevik, Müsteerium  |  Kinodes alates: 11.12.2009

Lähitulevik. Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) töötab Kuu peal, kus ta on viibinud kolm aastat. Ta töötab kompanii Lunar Industries heaks, kaevandades ainet nimega Helium 3, mis on Maa põhiline energiaallikas. See on üksildane töö, mille muudab raskemaks katkine sidesatelliit, mistõttu ainus viis suhelda kodustega on läbi salvestatud sõnumite.

Õnneks on kolm aastat kestnud lähetus lõppemas ning Sam ootab juba kohtumist oma naise ja pisitütrega. Lõpuks ometi pääseb ta välja nelja seina vahelt, kus on pidanud nii kaua piinlema, ega pea enam suhtlema ainult baasi heatahtliku, ent üsna lihtsakoelise arvuti Gertyga (Kevin Spacey).

Korraga hakkab Sami tervis halvenema. Tugevad peavalud, hallutsinatsioonid ja keskendumisraskused viivad peaaegu saatusliku avariini rutiinsel väljasõidul kuukulguriga. Baasis toibudes, omamata mingit mälupilti, kuidas ta sinna jõudis, kohtub Sam iseenda noorema ja vihasema versiooniga…



Ulmepõneviku “Kuu” lavastas superstaar David Bowie poeg Duncan Jones, peaosas Sam Rockwell (“Ohtliku mehe pihtimused”), Kevin Spacey (“American Beauty”), Dominique McElligott (“Pimedad korrused”), Malcolm Stewart (“Blade”) jt.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Duncan Jones
Osatäitjad: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott, Rosie Shaw, Adrienne Shaw, Kaya Scodelario, Malcolm Stewart, Robin Chalk, Benedict Wong


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.