Tiiger ja draakon

Tiiger ja draakon

Crouching Tiger, Hidden Dragon

2h 0min  |  Märul  |  Kinodes alates: 16.03.2001

Legendaarne sõdalane Li Mu Bai (Chow Yun Fat) otsustab loobuda oma mõõgast ning jätta seljataha verised lahingud. Tema ammune võitluskaaslane Yu Shu Lien (Michelle Yeoh) toetab igati mehe otsust, kuid kahjuks tõmmatakse mõlemad sündmuste- keerisesse, mille käigus peavad nad trotsima lugematuid hädaohte, aitama noori armastajaid ja tunnistama, et nad on teineteise jaoks palju enamat, kui kumbki seni tunnistada on julgenud.



“Tiiger ja draakon” on fantaasiarikas segu seiklusfilmist ja armastusloost, millesarnast ei ole läänemaine vaataja varem näinud. Osades Hongkongi superstaarid Chow Yun Fat (“Anna ja kuningas”) ja Michelle Yeoh (“007 ja igavene homne”) ning tõusvad tähed Zhang Ziyi (Road Home) ja Chang Chen (Happy Together). Filmi lavastas Ang Lee (“Mõistus ja tunded”), kes oma töö eest tunnistati Briti filmiakadeemia auhinna BAFTA, Kuldgloobuse ning Filmilavastajate Gildi auhinna vääriliseks. Ebamaiste võitlusstseenide koreograafiks on ala absoluutne meister Yuen Wo-Ping (“Matrix”), eriefektide eest vastutavad aga Oscari-võitjad firmast “Manex” (“Matrix”).

Film võitis Kuldgloobuse parima võõrfilmi kategoorias, kandideeris 10 Oscarile ning võites neist neli - parima võõrkeelse filmi, parima filmimuusika, parima kunstnikutöö ning parima operaatoritöö kategoorias.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.