9. rajoon

9. rajoon

District 9

1h 52min  |  Ulmefilm  |  Kinodes alates: 14.08.2009

4 OSCARI NOMINENT s.h. parim film ja mugandatud stsenaarium!

KULDGLOOBUSE NOMINENT!

28 aasta eest saabusid tulnukad esmakordselt Maale. Inimesed ootasid kas vaenulikku rünnakut või tohutuid tehnoloogilisi edusamme. Ei tulnud üht ega teist, sest tulnukad olid põgenikud, oma rassi viimased esindajad. Olevused paigutati Johannesburgis rajatud 9. rajooni, millest sai ajapikku maailma suurim slumm.

Nüüd on inimsoo kannatus katkenud. Kontroll tulnukate üle on antud suurkorporatsioonile Multi-National United (MNU), keda ei huvita mitte külaliste heaolu, vaid nende relvastuse kasutuselevõtuga kaasnev hiigelkasum. Seni pole see õnnestunud.

Pöördepunkt saabub päeval, mil MNU ametnik Wikus van der Merwe (Sharlto Copley) nakatub salapärase viirusega, mis hakkab muutma ta DNAd. Temast saab kiiresti maailma jahituim mees, aga ka väärtuslikeim – tänu oma seisundile on ta võtmeks tulnukate tehnoloogia saladuste avamiseks. Meeleheitel mehele on vaid üks peidupaik: 9. rajoon

Ulmepõnevik ”9. rajoon” on üks aasta originaalsematest linateostest, mille lavastajaks ja stsenaristiks on Neill Blomkamp, kelle nägemuse aitas ellu viia filmi produtsent, Oscari-võitja Peter Jackson (”Sõrmuste isand”).


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid