Detsembrikuumus

Detsembrikuumus

1h 32min  |  Põnevusfilm  |  Kinodes alates: 17.10.2008

29. november, 1924. Näib, et kommunismitont enam Eesti Vabariiki ei ohusta. Noor abielupaar Tanel ja Anna üritavad toime tulla Eesti sõjaväelase ning sidekeskuse töötaja kasina sissetulekuga, kuid otsustavad sõita Pariisi paremat elu otsima. Samal ajal aga kogutakse piiri taga mehi, Tallinnas varjavad end mässulised, rahva hulgas töötavad agitaatorid.



1.detsembril, ärasõiduhommikul, lähevad Tanel ja Anna Balti jaama, kus satuvad aga otse keset äsjapuhkenud riigipöördekatset. Mõlemad langevad mässuliste küüsi ja lahutatakse teineteisest. Anna satub pantvangi kommunistide liidri kätte, kellega teda seob ühine minevik, ning Tanel peab võitlema nii vabariigi kui oma naise päästmise nimel... Kas noor ja habras Eesti Vabariik suudab püsima jääda?

„Detsembrikuumus“ on uus ja kaasahaarav Eesti põnevusfilm 1924. aastal toimunud riigipöördekatse tagamaadest. Filmi lavastajaks on Asko Kase, stsenaristideks Mihkel Ulman ja Lauri Vahtre, operaatoriks soomlasest oma ala meister Kjell Lagerroos ning produtsendiks Artur Talvik. Osades Sergo Vares, Liisi Koikson, Tõnu Kark, Mait Malmsten, Tambet Tuisk, Ain Lutsepp, Piret Kalda, Tiit Sukk, Ilkka Koivula, Jevgeni Knjazjev, Carmen Mikiver, Taavi Teplenkov, Indrek Tarand, Juhan Ulfsak, Rasmus Kaljujärv, Andres Ots, Nikolai Bensler, Tõnn Lamp, Priit Pedajas jpt.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.