KINOKLASSIKA - Kääbik: Ootamatu teekond

KINOKLASSIKA - Kääbik: Ootamatu teekond

The Hobbit: An Unexpected Journey

2h 49min  |  Seiklus, Fantaasia  |  Kinodes alates: 15.06.2021

Esmakordselt Eestis kristallselges 4Ks ja Dolby Atmose helimixiga!

Linastub "Kääbik: Ootamatu teekond" kinoversioon.

Oscariga pärjatud filmiloojal Peter Jacksoni „Kääbik: Ootamatu teekond“ on esimene film J. R. R. Tolkieni raamatul „Kääbik“ põhinevast kolmeosalisest linateosest.

Filmide tegevus toimub Keskmaal 60 aastat enne „Sõrmuste isanda“ sündmusi, mille Jacksoni tiim tõi suurele ekraanile ülipopulaarses Oscariga pärjatud triloogias.

Antud linateose näol on tegemist nimitegelase Bilbo Paunaste seiklusega, kes asub eepilisele rännakule, et päästa päkapikkude kuningriik Erebor hirmuäratava draakoni Smaugi küüsist. Võlur Gandalf ilmub ootamatult Bilbo juurde, kes liitub seejärel 13 päkapikuga, mida juhib legendaarne sõdalane Thorin Oakenshield. Teekonnal tuleb neil läbida ohtlikke alasid, mis kubisevad goblinitest, orkidest, wargidest hiigelämblikest ja nõidadest.

Kuigi eesmärk ootab neid idas ning Üksildase Mäe kõnnumaadel, siis kõigepealt tuleb neil põgeneda goblinite tunnelitest, kus Bilbo kohtab olendit, kes muudab tema elu igaveseks… See on Gollum.

Jäänud üksi koos Gollumiga maa-aluse järve kaldale, avastab pahaaimamatu Bilbo Paunaste endas kavaluse ja julguse, mis üllatab teda ennastki. Kuid lisaks saab ta enda kätte Gollumi kalli sõrmuse, mis peidab endas tohutut jõudu… See on lihtne kuldsõrmus, mis on seotud kogu Keskmaa saatusega, millest Bilbol pole aimugi.

Ian McKellen naaseb ekraanile Gandalfi rollis, nagu ta tegi seda ka „Sõrmuste isanda“ triloogias. Martin Freeman kehastab peategelast Bilbo Paunastet. „Sõrmuste isanda“ filmidest tuttavate tegelastena astuvad üles veel Cate Blanchett Galadrielina, Ian Holm vana Bilbona, Christopher Lee Sarumanina, Hugo Weaving Elrondina, Elijah Wood Frodona, Orlando Bloom Legolasena ja Andy Serkis Gollumina.

NB! Film linastub inglise keeles ilma subtiitriteta.


Levitaja: ACME FILM OÜ
Lavastaja: Peter Jackson
Osatäitjad: Cate Blanchett, Ian McKellen, Orlando Bloom, Richard Armitage, Lee Pace, Ken Stott, Martin Freeman


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.