Sünnipäevatüdruk

Sünnipäevatüdruk

Birthday Girl

1h 34min  |  Draama, Põnevik  |  Kinodes alates: 12.04.2024

Tuntuima Taani naisnäitleja Trine Dyrholmi ("In a Better World", "Erna at War") pingeline põnevusdraama "Sünnipäevatüdruk" on lugu ühe ema visast õigluse otsingust.

Filmi Eesti esilinastus toimus 2023. PÖFFi programmis "Gaalalinastused".

Üksikema Nanna teeb tütre 18. sünnipäevaks kingituse. Ta on ostnud Cillele, viimase sõbrannale ja endale Kariibi mere kruiisi piletid. Kõigi ootused on laevale astudes väga kõrged. Ja esimene õhtu ongi meeleolukas. Hommikul ärgates avastab ema, et tütar on kadunud. Kui lõpuks tüdruk avastatakse, selgub, et juhtunud on midagi hirmsat. Keegi midagi erilist tekkinud olukorras ette ei võta. Nanna saab aru, et õigluse jalule seadmine saab olla ainult tema kätes.

Režissööril on õnnestunud luua kaasahaarav film, mis on osalt triller, kuid eelkõige draama. Just viimase žanrimääratlus iseloomustab kõige paremini Taani ühe tuntuima näitlejanna Trine Dyrholmi rollilahendust Nanna osatäitmisel. Lisades siia režissööri loomingulise kreedo, saab vaataja kätte selle katarsise, mida me paraku filmides väga tihti ei kohta. Vaataja hingab loo ja selle tegelastega ühes rütmis.

- Mihkel Möölman

Režissöör: Michael Noer


Levitaja: Estinfilm OÜ
Lavastaja: Michael Noer
Osatäitjad: Trine Dyrholm, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Herman Tømmeraas, Maja Ida Thiele


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid