Tõotatud maa

Tõotatud maa

Bastarden

2h 7min  |  Draama, Ajalugu, Biograafia  |  Kinodes alates: 05.01.2024

Tuntuima Taani näitleja Mads Mikkelseni ("Another Round", "A Royal Affair", "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore") uus ajalooline põnevusdraama "Tõotatud maa".

Filmi Eesti esilinastus toimus PÖFF 2023 alaprogrammis "Festivalide paremik".

Aastal 1755 asub vaesunud kapten Ludvig Kahlen vallutama karmi ja asustamata Taani nõmme-ala näiliselt võimatul eesmärgil - ehitada koloonia kuninga nimel. Vastutasuks saab ta endale väga soovitud kuningliku nime. Kuid selle piirkonna ainuvalitseja, halastamatu Frederik de Schinkel, usub, et see maa kuulub talle. Kui de Schinkel saab teada, et teenija Ann Barbara ja tema teenistujast abikaasa on põgenenud varjupaika Kahleni juurde, vannub privileegidele pretendeeriv ja pahatahtlik valitseja kättemaksu ning teeb kõik endast oleneva, et kapten sealt minema ajada. Kahlen ei lase end hirmutada ja võtab vastu ebavõrdse võitluse - riskides mitte ainult oma eluga, vaid ka ümberkaudsete võõraste peredega.

"Tõotatud maa" on haarav lugu nõmme-ala vallutamisest, uhkest ja kompromissitust mehest ning naisest, kes saavad tema liitlasteks võitluses kurjuse, surma ja hukatuse vastu.

Stsenaariumi kirjutas režissöör Nikolaj Arcel ("Kuninglik armulugu", 2023) koos tunnustatud Taani stsenaristi ja režissööri Anders Thomas Jenseniga ("Õigluse ratsanikud"). Film põhineb 2020. aasta Taani menukil "Kaptajnen og Ann Barbara".

Lavastaja: Nikolaj Arcel


Levitaja: Estinfilm OÜ
Lavastaja: Nikolaj Arcel
Osatäitjad: Mads Mikkelsen, Gustav Lindh, Amanda Collin, Kristine Kujath Thorp


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid