Saksa Kino: Iha tiivad

Saksa Kino: Iha tiivad

Der Himmel über Berlin

2h 9min  |  Draama, Romantika, Fantaasia  |  Kinodes alates: 06.09.2023

VILJANDI KOGUKONNAKINO: ERIKOLMAPÄEV

Goethe Instituut esitleb: Maailmakuulsa saksa filmitegija Wim Wendersi 1987. aasta suurfilm “Iha tiivad” linastub 6. septembril kell 18.00 Viljandi kinos Centrum.

“Iha tiivad” on kindlasti üks maailma filmiajaloo kaunemaid teoseid. Unenäolise pildikeelega romantilise teose peategelasteks on kaks inglit, kelle ülesanne on inimeste üle valvata ja neid kurja eest kaitsta. Üks inglitest aga armub ilusasse tsirkuseakrobaati ning laskub alla maiseid ihasid ja ilmalikku armastust maitsma.

Rainer Maria Rilke luulest inspireeritud imelise filmi kirjeldamiseks on raske leida õigeid sõnu. Sestap tsiteerime legendaarse kriitiku Roger Eberti ülimalt tabavaid mõtteid teosest:

“Minu jaoks on see film nagu muusika või maastik. See puhastab mu meeled ja tekkinud vaba ruum annab võimaluse küsimuste tekkimisele. Miks mina ja mitte sina? Miks ma olen siin ja mitte seal? Millal algas aeg ja kus lõpeb ruum?”. Film pärjati 1987. aasta Cannesi festivalil parima režissööri auhinnaga.

- Kino Sõprus

Viljandi Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital ja Forum Cinemas.


Levitaja: Goethe - Institut Estland
Lavastaja: Wim Wenders
Osatäitjad: Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander, Curt Bois


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid