Viljandi Kogukonnakino: Elluastuja

Viljandi Kogukonnakino: Elluastuja

The Graduate

1h 46min  |  Komöödia, Draama, Romantika  |  Kinodes alates: 08.05.2023

VILJANDI KOGUKONNAKINO: KINOKOOL

Legendaarse Dustin Hoffmanni 1967. aasta läbilöögifilm „Elluastuja“ ("The Graduate") linastub 8. mail Viljandi kinos Centrum.

Viljandi Kogukonnakino eriprogrammi Kinokool raames juhatab filmi sisse filmiajakirjanik Tristan Priimägi.

Dustin Hoffman kehastab Ben Braddockit, 21-aastast säravate tulemustega kolledžilõpetajat, kes naaseb suveks sünnikoju ja ei tea, mida eluga pihta hakata. Hoolitsevate vanemate tulevikuplaanide poolt end lämmatatuna tundev Ben laseb end meelitada afääri isa-ema sõbranna Mrs. Robinsoniga (Anne Bancroft). See suhe õpetab Benile elu ja iseenda kohta enam, kui läbitud ülikoolikursused seda eales teha suutsid.

“Elluastuja” on film igipõlisest põlvkondadevahelisest konfliktist, mis lääne ühiskonnas valitseva majanduskasvu poole pürgimisel aina süveneb. Film, mis julgeb heita nalja nii vananenud ideaalide peale surumise kui noorusliku pimestava protestivaimsuse üle. Film, mis suunab leidma armastust ja mitte alluma “vanemlikele soovitustele”, mis on meid toonud sellesse olukorda, kus maailm end parasjagu leiab. Ning ühtaegu film, mis julgeb tunnistada, et vanemal põlvkonnal võib ka õigus olla.

- Kino Sõprus

Viljandi Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital ja Forum Cinemas.


Levitaja: Viljandi kogukonnakino
Lavastaja: Mike Nichols
Osatäitjad: Dustin Hoffman, Anne Bancroft, Katharine Ross, William Daniels


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid