Viljandi Kogukonnakino: Vaikne tüdruk

Viljandi Kogukonnakino: Vaikne tüdruk

An Cailín Ciúin

1h 35min  |  Draama  |  Kinodes alates: 24.04.2023

VILJANDI KOGUKONNAKINO

Parima rahvusvahelise filmi Oscarile nomineeritud poeetiline ja tundlik Iiri draama „Vaikne tüdruk“ linastub 24. aprillil Viljandi kinos Centrum. Film linastub iiri ja inglise keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Iirimaa 1981. Vaikse ja tagasihoidliku üheksa-aastase Cáiti (Catherine Clinch) kodu on paras segasummasuvila. Tema ema ootab järjekordset last, pahur isa joob pigem baaris õlut kui tegeleb majapidamise ja perega ning Cáiti õed ega klassikaaslased ei mõista tüdruku sissepoole olekut. Nii veedabki Cáit palju aega üksi ümbruskonnas ringi uidates. Vanemad otsustavad tüdruku suveks jalust ära saata sugulaste Eibhlíni (Carrie Crowley) ja Seáni (Andrew Bennett) juurde. Seal ootab Cáiti ees hoopis teistsugune elu ja avastused. Ühtlasi avastab ta, et majas, kus saladusi olla ei tohiks, leidub siiski üks.

Colm Bairéad'i debüütmängufilm „Vaikne tüdruk“ põhineb Claire Keegani lühijutul „Foster“. Film esilinastus Berlinalel Generation Kplus võistlusprogrammis ning pälvis seal Grand Prix auhinna. Film linastus ka 2022. aasta Pimedate Ööde Filmifestivalil.

- PÖFF

Viljandi Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Viljandi kogukonnakino
Lavastaja: Colm Bairéad
Osatäitjad: Catherine Clinch, Carrie Crowley, Michael Patric, Kate Nic Chonaonaigh


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid