20. MAFFi Grand Prix: Kraetrapp

20. MAFFi Grand Prix: Kraetrapp

Houbara

1h 4min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 30.09.2022

Viljandi Kogukonnakino toob 20. Matsalu loodusfilmide festivali (MAFF) valitud filmid Viljandi kino Centrumi ekraanidele. Filmid linastuvad 26., 27. ja 29. septembril. 30. septembril linastub MAFFi Grand Prix võitja.

20. MAFFi kino Centrumi programmi neljas film on tänavuse Matsalu Loodusfilmide Festivali Grand Prix võitja, Iraani dokumentaalfilm "Kraetrapp". Film linastub 30. septembril eesti-ja ingliskeelsete subtiitritega.

Aasia kraetrapp (Chlamydotis macqueeni) on Pärsia lahe äärsete maade jahimeeste ja pistrikujahi harrastajate seas üks lemmiklinde. Kahjuks on viimastel aastakümnetel kraetrappide küttimine ja elusalt püüdmine põhjustanud selle populatsiooni drastilise vähenemise, mille tulemusena peetakse lindu nüüd Iraanis ja kogu maailmas üheks haavatavamaks ja ohustatumaks liigiks.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: MTÜ Matsalu loodusfilmide festival
Lavastaja: Fathollah Amiri, Nima Asgari


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.