Keeris

Keeris

Vortex

2h 22min  |  Draama  |  Kinodes alates: 25.04.2022

Prantsuse tuntuima provokatiivse režissööri Gaspar Noé uus film "Keeris" linastub Viljandi Kogukonnakinos 25. aprilli õhtul kinos Centrum. Film linastub prantsuse keeles eesti-ja venekeelsete subtiitritega.

2020. aastal, enne kui maailm läks pandeemia tõttu lukku, tabas legendaarset prantsuse provokaatorit Gaspar Noé’d (Irréversible, Enter the Void, Love, Climax, Lux Æterna) ajuverejooks, mis oleks äärepealt viinud ka filmimehe elu.

Sellest üleelamisest sündis Noé kõige isiklikum, ligipääsetavam ja kriitikute hinnangul ka karjääri parim, suures osas improvisatsiooni abil loodud film, mis räägib loo oma elu lõpus olevast aina rohkem alla vanduva tervisega vanapaarist. Pea kahe ja poole tunni jooksul näeme kaheks jagatud kaadripaigutuse kaudu, kuidas südameprobleemidega Isa (legendaarne Itaalia režissöör Dario Argento) ja tema dementsuse all kannatav naine (Françoise LeBrun) elavad oma elu ühes Pariisi korteris.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Estinfilm OÜ
Lavastaja: Gaspar Noé
Osatäitjad: Dario Argento, Françoise Lebrun, Alex Lutz, Kylian Dheret


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.