Memoria

Memoria

2h 16min  |  Draama, Ulmefilm  |  Kinodes alates: 14.03.2022

Filmifestivalidel palju tunnnustust saanud Tai režisööri Apichatpong Weerasethakuli uus film "Memoria" linastub Viljandi Kogukonnakinos 14. märtsi õhtul kinos Centrum.

Tai kirjaniku ja filmirežissööri Apichatpong Weerasethakuli uus film räägib britt Jessicast (Oscariga pärjatud Tilda Swinton), kes kasvatab Colombias, Medellinis, orhideesid. Pärast seda kui ta reisib Bogotásse, et külastada haiglas oma õde, hakkab ta öösiti kuulma aina valjemaid, seletamatu tekkepõhjusega mürtsatusi, mis ei lase naisel magada. Bogotás sõbruneb Jessica arheoloog Agnèsega, kes uurib tunneliehitusel leitud inimjäänuseid. Koos Agnèsega väljakaevamispaika sõites kohtub Jessica ühes väikeses linnas kalarookija Hernániga. Nad räägivad jõe ääres teineteisele oma mälestusi ning õhtu hakul tärkab ka Jessicas mingi selgus.

Weerasethakuli esimene ingliskeelne film „Memoria“ võitis Cannes'is žürii auhinna. 2010. aastal pälvis režissöör Cannes'is Kuldse Palmioksa filmiga „Onu Boonmee, kes mäletab oma eelmisi elusid“.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: BestFilm.eu OÜ
Lavastaja: Apichatpong Weerasethakul
Osatäitjad: Tilda Swinton, Elkin Díaz, Jeanne Tripplehorn, Juan Pablo Urrego


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.