Pingeväljade aednik

Pingeväljade aednik

1h 0min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 20.10.2021

Film linastub Viljandi Kogukonnakinos 20. oktoobril Viljandi kinos Centrum kell 19.00. Film linastub eesti keeles inglisekeelsete subtiitritega.

Filmi peategelaseks on kirjanik Mehis Heinsaar, looja, kel meeldib rännata oma sisemises psühhogeograafias. Kirjanikku ümbritseb ebatavaline ja tähendusrikas loodus, ta oskab veel kõnelda loomade ja lindude keelt ning näha silmale nähtamatut. Kirjanik püüdleb läbi metsiku tihniku avarate luhtade poole, selliseid mitmepäevaseid matkasid nimetab ta ise vaese mehe palverännakuteks. Rändaja teel leiab aset seitse kohtumist, mis avavad vaatajale Mehis Heinsaare maagilist siseilma.

Filmi autorid on Joosep Matjus ja Katri Rannastu, filmi operaator Joosep Matjus, monteerija Katri Rannastu, filmi muusika autor Mati Uprus. Filmi on tootnud Wildkino.

Toetajad: Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvusringhääling ja Tartu Filmifond.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva ja kolmapäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja Erikolmapäevade dokfilmide programmi kogu maailmast. Kord kuus toimub ka Kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme kureerimisel.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Wildkino OÜ
Lavastaja: Joosep Matjus, Katri Rannastu


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.