Tunded on faktid: Yvonne Raineri elu

Tunded on faktid: Yvonne Raineri elu

Feelings Are Facts: The Life of Yvonne Rainer

1h 26min  |  Dokumentaal, Biograafia  |  Kinodes alates: 01.09.2021

Film linastub Viljandi Kogukonnakino ja TÜVKA Tantsunädala filmiprogrammi “Tantsumaagia” raames 1. septembril Viljandi kinos Centrum kell 19.00. Filmi juhatab sisse Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud Kai Valtna. Film linastub inglise keeles subtiitriteta.

Tunnustatud režissööri Jack Walshi dokfilm „Tunded on faktid: Yvonne Raineri elur“ portreteerib kaasaegse tantsu sündi panustanud uuendusmeelset koreograafi, kes 1960. aastate USA-s oli üks tantsuuenduse ja post-modernismi eestvedajaid. Raineri rolli ei saa üle hinnata ka filminduses: 1970. aastatel tõi ta USA avangardfilmidesse narratiivse loojutustuse. Walshi dokumentaalfilm jälgib legendaarset loojat tema 80. eluaastais, uurides, mida tähendab uuenduslikkus ja mässumeelsus kunstis ning tuues vaatajateni Yvonne Rainer’i provokatiivse loojaisiku geeniuse ja elujõu.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva ja kolmapäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja Erikolmapäevade dokfilmide programmi kogu maailmast. Kord kuus toimub ka Kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme kureerimisel.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Jack Walsh
Lavastaja: Jack Walsh


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid