Lühifilmid Viljandist

Lühifilmid Viljandist

0h 47min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 27.12.2023

VILJANDI KOGUKONNAKINO ERIKOLMAPÄEV

Viljandi Kogukonnakino traditsiooniline aastalõpu programm "Lühifilmid Viljandist" linastub 27. detsembril Viljandi kinos Centrum.

"Lühifilmid Viljandist" annab hea võimaluse aasta lõpus heita pilk tagasi kodulinnale ja paikadele, mis paljudele äratundmisrõõmu pakuvad.

Seansil linastub järjest kaks lühifilmi, mis on pärit Eesti Rahvusringhäälingu arhiivist.

"Võtmeke" (1970)

Meeleoluka muusikafilmi võtted toimusid Viljandi linnas ja järve ääres. Kesksed tegelased on Mart Pärna, bernhardiin Cardinal ja puudel Tuti-Triinu. Laulavad ja pilli mängivad Katrin Männiko, Tarmo Pihlap, Oleg Melnik, Lauri Nebel, Rein Laos (laulab Boris Lehtlaan). Käsikiri Eri Klas, operaator Anton Mutt, režissöör Elmo Lööve.

"Järvelinn Viljandi" (1983)

Kõik eestlased tunnevad laulu Viljandi paadimehest ja kujutluspiltides on selle linna ümber vist ikka mingi romantiline oreool. Kuidagi romantiline on vaatenurkki, mille all kaamera linna näeb. Diktoriteksti loeb Jüri Krjukov. Stsenarist Vello Lattik, režissöör-operaator Mati Põldre.

Viljandi Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Viljandi kogukonnakino
Lavastaja: Mati Põldre, Elmo Lööve


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.