Doktor Liisa

Doktor Liisa

Доктор Лиза

2h 0min  |  Draama, Biograafia  |  Kinodes alates: 30.10.2020

Tõestisündinud loo põhjal valminud film, mis liigutab hingepõhjani igat filmisõpra. «Doktor Liisa» on tõetruu autobiograafiline draama doktor Jelizaveta Glinkast, kes hoolitseb meie ühiskonna kõige nõrgemate ja kaitsetumate eest. Tema pingelised tööpäevad nõuavad täpsust, kaastunnet ja vaprust jääda iseendaks ka siis, kui tahaks jõuetusest alla anda.

Juhtub olema üks nendest vähestest päevadest, kui Liisa (Tšulpan Hamatova) saab veidike hinge tõmmata ja unustada igapäevamured. Tal on täna pidupäev – 30. abieluaastapäev. Õhtuks on planeeritud mõnus koosviibimine. Liisa peab vaid korraks linna sõitma ja põikama läbi enda loodud fondist «Õiglane abi», kus väga vajatakse tema abi. Väiksest linnaskäigust kujuneb aga jälle pöörane päev kompromissitu võitlusega inimõiguste eest.

Liisa unustab enda vajadused, oma lähedased, sõbrad ja pidupäeva... Tal tuleb hoopis toita kodutuid, leida neile ulualust ja abistada raskelt haiget tüdrukutirtsu. Tüdruku isal jääb loota vaid doktor Liisa kogemustele ja oskusele võidelda õigluse nimel riigi võimukoridorides. Liisa ebaharilikud viisid probleemide lahendamiseks tekitavad kõrgetes ametnikes nii kõva peavalu, et tihtilugu kaastatakse lausa politsei.

Kas tal on jaksu ja tahtejõudu võitluseks ebaõigluse ja kopitanud süsteemiga? Lavastaja Oksana Karasi tõsielusündmustel valminud film räägib loo uskumatult tugevast naisest ja tema võitlusest parema ja helgema maailma nimel.


Levitaja: Garsu Pasaulio irasai
Lavastaja: Oksana Karas
Osatäitjad: Tšulpan Hamatova, Andrei Burkovski, Konstantin Habenski


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.