Bolshoi Ballett: Don Quijote

Bolshoi Ballett: Don Quijote

Bolshoi Ballet: Don Quixote (2015/2016)

2h 57min  |  Ballett  |  Kinodes alates: 10.04.2016

Uus lavastus DON QUIJOTE.

Rüütellikkusest ja romaanidest vaimustunud aadlik Don Quijote otsustab minna retkele, et teha suuri ja kuulsusrikkaid vägitegusid. Barcelonas ajab kõrtsmik Lorenzo minema puruvaese Basilio, kes flirdib tema tütre Kitriga. Ta on juba lubanud tütre käe rikkale Gamache’ile. Don Quijote peab saabudes kõrtsi linnuseks, Lorenzot selle isandaks ja Kitrit printsess Dulcineaks…

„Don Quijote“, mille algselt seadis Ludwig Minkuse muusikale Marius Petipa, esietendus Moskva Suure Teatri balletitrupiga 1869. aastal. Aastate jooksul on „Don Quijotet“ nii ümber tehtud kui taaslavastatud ja sellest on saanud Suure Teatri repertuaari raudvara. Kõik Petipa/Minkuse balleti tänapäevased lavastused põhinevad Aleksander Gorski 1900. aasta Moskva Suure Teatri tarbeks seatud koreograafiaversioonil.

Hilisemad täiendused hõlmasid ühtlasi uusi väljakutseid - ühe baleriini täita jäi nii Kitri kui ka Dulcinea roll. Aleksei Fadejetševi uus koreograafiline versioon pärineb 1999. aasta juunist ja Suure Teatri balletitrupp on seda külalisetendustel tantsinud kõikjal maailmas. Siin pole kesksed Don Quijote ja Sancho Panza, nad muutuvad kõiki stseene ühendavateks tegelasteks. Tõelised kangelased on Kitri ja Basilio ning ballett on lõbus, avatum ja lustakam kui kõigis varasemates variantides.

Muusika: Ludwig Minkus

Koreograafia: Aleksei Fadejetšev (Marius Petipa ja Aleksander Gorski järgi)

Libreto: Marius Petipa (Miguel de Cervantese järgi)

Osalevad: Moskva Suure Teatri põhitrupp, solistid ja kordeballett.

Kestus: 3h 10min


Levitaja: Pathé Live
Lavastaja: Aleksei Fadejetšev


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.