Led Zeppelin: Celebration Day

Led Zeppelin: Celebration Day

2h 4min  |  Kontsert  |  Kinodes alates: 26.10.2012

30. novembril algusega kell 19:30 jõuab Forum Cinemas kinodesse Coca-Cola Plaza ja Ekraan midagi suurt ja erakordset kõikide muusikafännide jaoks. Nimelt kontsert, mis on jõudnud Guinnessi rekordite raamatusse kõigi aegade taganõutuima piletiga muusikaüritusena. Kontsertfilm kannab nime “Celebration Day” ja lavale astub rokiajaloo üks edukaim ning legendaarseim ansambel Led Zeppelin!

2007. aasta 10. detsembril astus Led Zeppelin Londoni O2 Arenal lavale, et avaldada omapoolse kontserdiga austust oma kallile sõbrale ja plaadifirma Atlantic Records asutajale Ahmet Ertegunile. Sellest kasvas välja kahetunnine jõudemonstratsioon, mis muutus koheselt osaks Led Zeppelini legendist. Ansambli asutajaliikmete John Paul Jonesi, Jimmy Page’i ja Robert Planti kõrval tuli lavale ja võttis trummikomplekti taga koha sisse bändi kunagise kuulsa liikme John Bonhami poeg Jason Bonham ning koos esitati ansambli mahukast kullavaramust 16 absoluutsesse rokiklassikasse kuuluvat lugu, mille seast ei puudunud mõistagi ka “Black Dog”, “Whole Lotta Love”, “Kashmir”, “Dazed and Confused”, “Stairway to Heaven” ja paljud teised.

Tegemist oli ansambli esimese etteastega pärast tervelt 27 aastat kestnud vaheaega. Piletite saamiseks korraldati ülemaailmne loterii, kuhu pani end kirja ei rohkem ega vähem, kui 20 miljonit fänni. Kontserti pääses aga vaatama üksnes 18 000 piletiga külalist. See aktsioon viis Led Zeppelini Celebration Day kontserdi juba enne toimumist Guinessi rekordite raamatusse, kui “muusikaajaloo kõige taganõutuma piletiga” etteaste.

Nüüd toob Omniverse Vision selle legendaarse kontserdi täispikkuses muusikafännide palge ette kokku 1500 kinoekraanil üle 40 maailma riigis, väike Eesti vapralt nende seas. Eesti muusikasõpradel on võimalik veelkord kontserdile kaasa elada 30. novembril Tallinna kinos Coca-Cola Plaza ja Tartu kinos Ekraan algusega kell 19:30.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Dick Carruthers
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.