NT Live - Võllamehed

NT Live - Võllamehed

NT Live - Hangmen

2h 43min  |  Teater  |  Kinodes alates: 03.03.2016

London. Svingivad 60ndad on Suurbritannias täies hoos ning 9. novembril 1965 keelustatakse riigis surmanuhtlus poomise läbi. Hea uudis inimlikus ja normaalses ühiskonnas, aga Harry Wade'i, riigi paremuselt teise võllatõmbaja jaoks, tähendab see töötuks jäämist. Nõnda algab Oscari võitjast näitekirjaniku Martin McDonagh (2004, parima lühimängufilmi "Six Shooter" eest, 2009. nomineeriti ta ka filmi "Palgamõrvarid Brüggest" eest parima originaalstsenaariumi Oscarile) esimene teatrilavastus Londoni lavalaudadel pärast 2003. aasta "Padjameest" (samuti üks NO99 esimesi tükke, lavastajaks Tiit Ojasoo). 3. märtsil näeb otseülekandena Londoni Royal Court teatrist McDonagh kirjutatud ja Matthew Dunsteri lavastust "Võllamehed".

Suurbritannias meeletult populaarne etendus, mida armastavad nii kriitikud kui publik, näitab mitmekordset Laurence Olivier ja Tony auhindade laureaati McDonagh'it parimas vormis. Iroonilist ja sarmikat tükki peetakse saareriigi teatrihooaja vaimukamaks.

See on lugu Harryst (David Morrissey - "Elavad surnud"), kes on oma kodupubis, Oldhami linnakeses Põhja-Inglismaal, väikest viisi kuulsus. Ent mida peaks riigi paremuselt teine võllatõmbaja tegema pärast seda, kui kogu riigis on poomine keelustatud?

Vaataja näebki, kuidas Harry oma kurba saatust pubi püsikundede ja teiste juhuslike kuulajatega jagab. Ajapikku hakkavad ka valgustkarvate plaanidega tegelased Harry'le külje alla pugema, sest mees, kel kogemusi elu võtmisega, on alati hinnas.


Levitaja: London National Theatre
Lavastaja: Matthew Dunster
Osatäitjad: David Morrissey, Andy Nyman, Johnny Flynn


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.