Sauli poeg

Sauli poeg

Saul fia

1h 47min  |  Draama, Põnevik, Õudus  |  Kinodes alates: 05.02.2016

NB! SAULI POEG on parima võõrkeelse filmi Kuldgloobuse võitja ja parima võõrkeelse filmi Oscari nominent!

2015. aastal Cannes’i filmifestivalil Grand Prix’ga ja sel aastal Kuldgloobusega pärjatud László Nemesi vapustav debüüt “Sauli poeg” on kahtlemata tänavuse filmiaasta kõige meeldejäävaim teos. Žanrilt holokausti põnevikuks liigitatud filmi peategelaseks on juudi päritolu koonduslaagri vang Saul Ausländer, keda natsikurjategijad sunnivad töötama gaasikambrites mõrvatud inimeste laipade likvideerijana. Saul leiab surnukehade hulgast veel hingava poisi ja kuigi laps kohe sureb, haarab Sauli kinnismõte päästa süütu keha ahjuleekidest, leida rabi ja korraldada poisile inimlikud matused.

Tohutust pingest laetuna jälgib valvas kaamera intensiivselt peategelase igat sammu, mille eesmärgiks on teha veel viimane inimlik tegu enne vältimatut lõppu.

Unustage kõik nähtud õudusfilmid, sest Nemesi geniaalne lavastajasilm viib vaataja otse põrgusse - Auschwitzi halastamatult leegitseva ahjusuu ette.

Erakordse kinematograafiaga unustamatud kaadrid vahendavad ülima visuaalse ja emotsionaalse täpsusega kõige jubedamaid koledusi, milleks inimene võimeline on.

Õud matab hinge aga pilku ekraanilt ära ei saa.

László Nemesi erakordne geniaalsus ei peitu aga mitte publikule autentse koonduslaagri kogemuse pakkumises, vaid leebes leevenduses, mida režissöör jagab jäädes inimkonna suhtes siiski empaatiliseks. Sest kuniks meie hulgas on veel Saule, on ka lootust.


Levitaja: Must Käsi 2 OÜ
Lavastaja: László Nemes
Osatäitjad: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid