MET Ooper: Tannhäuser

MET Ooper: Tannhäuser

MET Opera: Tannhäuser

4h 42min  |  Ooper  |  Kinodes alates: 31.10.2015

Otto Schenki 1977. a lavastus Wagneri kuulsast ooperist „Tannhäuser“ jõuab pärast 2004. a taas kord MET-i lavale ning esmakordselt ka kinoekraanide vahendusel ka ooperiarmastajateni üle maailma. Dirigeerib James Levine. Peaosa kehastab teistestki Wagneri ooperitest tuttav olev Johan Botha, Peter Mattei astub üles Wolframi rollis ja Günther Groissböcki näeme Landgrafina. Tannhäuseri armastuse nimel võitlevat Elisabethi ja jumalannat Veenust kehastavad Eva-Maria Westbroek ning Michelle DeYoung. Ooperi idee väljendab kahe maailma - tunde- ja patumaailma (Veenus) ning hinge- ja puhtusemaailma - vahelist võitlust.

Richard Wagneri kirjutatud ja keskaegsetel saksa poeemidel põhinev libreto. Väljatulekul Saksamaal tähelepanuväärselt edukas. Vaatamata solistidele esitatavatele kõrgetele nõudmistele oli 1850. aastate keskel enam kui 40 Saksamaa teatri mängukavas. Eriti kõrgelt hinnatud suurepäraste kooristseenide poolest.

Dirigent: James Levine

Lavastaja: Otto Schenk

Lavakunstnik: Günther Schneider-Siemssen

Kostüümikunstnik: Patricia Zipprodt

Valguskunstnik: Gil Wechsler

Koreograaf: Norbert Vesak

Osatäitjad: Johan Botha (Tannhäuser), Eva-Maria Westbroek (Elisabeth), Michelle DeYoung (Venus), Peter Mattei (Wolfram), Günther Groissböck (maakrahv Hermann)


Levitaja: The Metropolitan Opera
Lavastaja: Otto Schenk


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.