MET Ooper: Othello

MET Ooper: Othello

MET Opera: Otello

3h 12min  |  Ooper  |  Kinodes alates: 17.10.2015

Verdi meisterliku ooperi „Othello“ uusversiooni dirigeerib Yannick Nézet-Séguin. Lavastas Bartlett Sher. Hukatusele määratud Veneetsia moori rollis astub üles Aleksandrs Antonenko, tema noorukese abikaasa Desdemonana teeb debüütrolli Sonja Iontševa ja Željko Lučić kehastab Othello kurikavalat rivaali Jagot. Dimitri Pittas on Cassio ja Günther Groissböck Lodovico rollis. Debüüdi MET-is teeb ka lavakunstnik Es Devlin, kelle varasemate kujunduste hulka kuulub 2014. „Machinal“ Broadwayl ning mitmed lavastused Covent Gardenile, La Scalale ja teistele juhtivatele ooperimajadele.

"Othello" on maestro Verdi 27. ja üldse eelviimane ning hinnanguliselt tema parim traagiline ooper. Seda on tituleeritud ka perfektseks ooperiks ning meistriteoseks. Kuid see pole kunagi saavutanud helilooja keskmise loominguperioodi tippteoste ("Rigotletto", "La Traviata", "Il Trovatore") populaarsust ega meelitanud maksujõulist publikut teatrisse. Siiski on teos olnud üle 110 aasta regulaarselt mänguvakavas. Pärast esietendust 1887. aasta veebruaris nimetas New York Times ooperi esitamist "suurimaks sündmuseks Itaalia muusikakunsti ajaloos".

Dirigent: Yannick Nézet-Séguin

Lavastaja: Bartlett Sher

Lavakunstnik: Es Devlin

Kostüümikunstnik: Catherine Zuber

Valguskunstnik: Donald Holder

Projektsioonikunstnik: Luke Halls

Osatäitjad: Aleksandrs Antonenko (Othello), Sonja Iontševa (Desdemona), Dimitri Pittas (Cassio), Željko Lučić (Jago), Günther Gröissbock (Lodovico)


Levitaja: The Metropolitan Opera
Lavastaja: Bartlett Sher


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.