MET Ooper: Nürnbergi meisterlauljad

MET Ooper: Nürnbergi meisterlauljad

MET Opera: Die Meistersinger von Nürnberg

6h 0min  |  Ooper  |  Kinodes alates: 13.12.2014

Richard Wagner "Die Meistersinger von Nürnberg" (Nürnbergi meisterlauljad)

Pärast 8 aastast pausi etendub MET Opera laval taas Wagneri legendaarne komöödia renessansiajastu "meisterlauljate" gildist, kelle korraldatud võistulaulmine ühendab tervet linna. Johan Reuter, Johan Botha ja Annette Dasch moodustavad suurepärase rahvusvahelise trupi, et anda edasi võluv kombinatsioon muusikast ja kujutavast kunstist. Dirigeerib James Levine.



Richard Wagneri ooper kolmes vaatuses, millele on helilooja ka libreto kirjutanud. Esietendus 21.06.1868 Münchenis, Königliches Hof- und Nationaltheateris. Esietendus oli väga menukas ning ooper võeti kiiresti mängukavadesse üle Euroopa. Eestis on seda teost esitatud vaid 1901 Tallinna Linnateatris. See on helilooja ainus ooper, kus tegelaskujudeks on ajaloolised isikud, nagu Hans Sachs (1494-1576), kes oli üks 16.saj aktiivselt Nürnbergis tegutsenud kuulsa Die Meistersingeri (Meisterlauljate) gildi liikmeid.

Tegevus toimub 16.saj keskel Nürnbergis ja järgib Meisterlauljate gildi tegevust, mille laulukirjutamise stiil pidas silmas kindlat struktuuri. See on armastuslugu rüütel Walther von Stolzingist ja linna rikka kullaseppa tütrest Eva Pognerist, millele annab kauni sisu gildi liikmete laul.

Ooper linastub saksa keeles ja inglisekeelsete subtiitritega.


Levitaja: The Metropolitan Opera
Lavastaja: Otto Schenk


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.