Bolshoi Ballet: Korsaar (2013)

Bolshoi Ballet: Korsaar (2013)

Bolshoi Ballet: Le Corsaire (2013)

3h 0min  |  Ballett  |  Kinodes alates: 17.11.2013

17. november 2013 kl 18.00 Tallinnas, Tartus ja Narvas

Adolphe Adam KORSAAR (Le Corsaire)

Originaalkoreograafia: Marius Petipa

2007. a uusversioon: Aleksei Ratmanski ja Juri Burlaka

* Käesoleva versiooni loomiseks uuriti põhjalikult nii Venemaa kui ka Prantsusmaa teatrite ja muuseumide arhiivides säilitatavaid materjale.

Osatäitjad: Svetlana Lunkina (Medora), Ruslan Skvortsov (Conrad), Nina Kaptsova (Gulnara)

Lord Byroni poeemil põhineva loo on koreograafiliselt seadnud Marius Petipa. 2007. a sai see balletiklassikasse kuuluv lavastus Aleksei Ratmanski ja Juri Burlaka käe all uue ja äärmiselt suurejoonelise koreograafia, mida vürtsitab eksootiline ja põnev lugu. Piraadid, inimrööv, laevahukk ja 120 tantsijat ühekorraga laval.

Adrianoopoli turuplatsil tutvustab orjakaupmees Lankedem oma uusimat kaupa Said Pašale. Olles välja valinud orjatar Gulnara, märkab Said orjakaupmehe hoolealust Medorat ning vaimustub tema ilust. Valitseja ähvardab Lankedemi ja nõuab Medorat endale.

Samal ajal saabub turule seltskond piraate, kelle juhiks on vapper Conrad. Mees silmab kaunist Medorat – see on armastus esimesest silmapilgust ning noored armunud põgenevad piraatide kaasabil võttes kaasa ka kõik ülejäänud orjatarid.

Piraatide saarel veenab Medora Conradit, et too vabastaks kaasa võetud orjatarid. Conrad ja Medora tõotavad teineteisele igavest armasust, kuid saagist ilma jäetud piraadid otsustavad oma juhi vastu mässu tõsta. Conrad uimastatakse ning Medora röövitakse ja toimetatakse Said Paša haaremisse, kus hakatakse tegema ettevalmistusi valitseja pulmadeks.


Levitaja: Pathé Live
Lavastaja: Aleksei Ratmanski


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.